AddToAny

Storm av svar om koronasertifikat

Storm av svar om koronasertifikat
Alle svar vil bli lest, forsikrer statssekretær. Ved midnatt 12. mai går høringsfristen ut for regjeringens forslag om endringer i smittevernloven for å få på plass et koronasertifikat.
Til tross for svært kort frist, bare én uke, har mange likevel rukket å gi uttrykk for hva de mener om forslaget.

Allerede i løpet av halvannet døgn hadde 3500 sendt inn høringssvar, majoriteten privatpersoner, ifølge TV 2.

Dagen før fristen gikk ut, opplyste Helse- og omsorgsdepartementet til Sykepleien at de hadde mottatt hele 7500 høringssvar.

Siste døgn kom det så 1500 svar til, og ifølge Dagbladet endte denne høringsrunden med 9000 svar.

- Koronasertifikat har utvilsomt skapt større engasjement enn hva vi vanligvis opplever når vi sender noe på høring, skriver statssekretær Saliba Andreas Korkunc (bildet) i en e-post til Sykepleien.

Foto: Borgos foto/HOD

- Høy terskel for ikke å publisere svar

Et av høringssvarene, som er levert inn uten å oppgi navn, er slik: «Vi har alle bidratt i dugnaden, men at man må bytte tilbake friheten i et koronapass er totalt usmakelig. Nei takk, ønsker ikke noe nytt skille i samfunnet basert på koronapass.»

Slik formuleres motstanden i et annet anonymt høringssvar «Å innføre et særskilt covid-19-vaksinepass med utvidede bruksområder er en dårlig idé som vil føre til diskriminering, og det vil kunne drive utviklingen fra et åpent og tillitsbasert samfunn til et kontroll- og overvåkningssamfunn»

Et annet svar hilser koronapass velkommen: «Jeg håper virkelig koronapass blir innført. Det vil

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Smittevern er ikke bare en prosedyre du kan lese. Det er noe som må øves på, skriver temaredaktør Liv Bjørnhaug Johansen, som også jobber som sykepleier på Drammen sykehus.
Sykepleien 22.06.2021
Å sette en tentativ sluttdato og skrive den opp på pasienttavlen. Slik ble det fart på revurderingen av antibiotika på UNN.
Sykepleien 22.06.2021
Riksrevisor Per-Kristian Foss mener vi igjen er vitne til en offentlig IT-satsing som er for stor og komplisert, og feiler før den egentlig er i gang.
Sykepleien 22.06.2021
Det ble solgt legemidler for 21,1 milliarder kroner i Norge i 2020. Det er en økning på sju prosent mot året før. Her er noen utdrag fra Folkehelseinstituttets (FHI) rapport.
Sykepleien 21.06.2021
- Vi, sykepleierne, trodde tiden var kommet for en dans, men den gang ei. I stedet blir det nok en lang klage og mye gråt inntil politikerne forstår med hodet og hjertet hva vi arbeider for dag og natt, skriver Haugrønning Søndbø.
Sykepleien 21.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt