AddToAny

Stjernø refset Regjeringa for mangel på finansiering

Stjernø refset Regjeringa for mangel på finansiering
- Hvordan kunne dere finne på å vedta at rubb og rake av de gamle høyskolene skal drive forskning på høyere nivå - uten å gi dem fem øre? spurte professor Steinar Stjernø under dagens store fusjonsdebatt ved NTNU.
NTNU inviterte alle som kan krype og gå i UH-sektoren til å komme til Trondheim og diskutere den norske strukturreformen. Og alle var der og vel så det: Rektorer, utdanningspolitikere, næringsliv, rådmenn, studentrepresentanter og tillitsvalgte.

I den avsluttende runden: «Blir det bedre forskning og utdanning etter reformen?» ble spørsmålet om finansiering et sentralt tema. Professor Steinar Stjernø ledet Stjernøutvalget, som for ti år siden foreslå en kraftig reduksjon av antallet høyskoler. Dette ble forløperen til Regjeringas strukturreform, som førte til de mange fusjonene, og til at høyskoler søkte om å få universitetsstatus.

- Hvor er pengene?

- I rapporten vår sa vi at et kompetansehevingsprogram var nødvendig for å rette på skjevheter i prosessen. Nå spør jeg deg, Borsch, siden departementet stadig drar rundt og forteller hva institusjonene skal gjøre: Hvorfor bidrar dere ikke med incentiver. Dere gir institusjonene nye oppgaver, men har ingen penger å bidra med? spurte Stjernø konfronterende og rettet spørsmålet til statssekretær Rebekka Borsch.

- Vi er ikke uenig i at det er smart med incentiver, men institusjonene har høy grad av autonomi og

Les mer

Flere saker fra Universitetsavisa

En NTNU-ansatt fikk skriftlig advarsel for innholdet i en bekymringsmelding to år etter at meldingen ble sendt. Sivilombudsmannen ber NTNU vurdere å trekke advarselen, og klageren hevder han er ilagt munnkurv av ledelsen.
article_web Universitetsavisa 15.02.2019
Det er ingen hemmelighet at Nord universitet, min arbeidsgiver, har utfordringer. Og det må tas grep. Det å sette seg i en tidsmaskin med kurs for en fordums høyskolemodell er imidlertid den sikreste måten å sørge for at Nord blir irrelevant.
article_web Universitetsavisa 15.02.2019
Førsteklassestudiner innen teknologifag dro til Oslo denne uken for å møte mulige framtidige arbeidsgivere. - Vi vil ha de beste kandidatene, og da må vi følge med på disse jentene her, sier seniorpartner Anne-Kristin Lie Waag i EY Risk.
article_web Universitetsavisa 15.02.2019
Ja til havsenter, nei til skyskraper, mener både ordfører, byrådsleder og byarkitekt. - Det er fint om prosjektet havner i Bergen, sier UiB-rektor Dag Rune Olsen.
article_web Universitetsavisa 15.02.2019
Det holder ikke at forskningen er i verdensklasse om ikke forskningsetikken er på plass, framhever professor, og ekspert i forskningsetikk, Anne Inger Helmen Borge.
article_web Universitetsavisa 15.02.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt