AddToAny

Sterke reaksjoner på avisforside i Italia

Sterke reaksjoner på avisforside i Italia
- Dummeste tittelen jeg noen gang har sett. Med tittelen «Black Friday» og bilder av Romelu Lukaku og Chris Smalling har den italienske avisen Corriere dello Sport satt sinnene i kok.
Tittelen henviste til fredagens storkamp i Serie A hvor Inter tar imot Roma. Det får spillerne til å reagere.

- Istedenfor å fokusere på en kamp mellom to lag, lager Corriere dello Sport den dummeste tittelen jeg noen gang har sett i karrieren, skriver Lukaku på Twitter.

- Jeg håper de som er ansvarlige tar ansvar og forstår makten de har med ordene de bruker, skriver Smalling.

- Totalt uakseptabelt

Romas pressesjef Paul Rogers sier til nyhetsbyrået AFP at valget av tittel er «forferdelig», selv om artikkelen i seg selv var «positiv».

I artikkelen roses de to spillerne for å stå opp mot rasisme, men alles øyne har vært rettet mot tittelen «Black Friday» og bildet av de to spillerne.

- Ingen mener at en slik overskrift er en god idé, skriver Roma i en Twitter-melding.

- Det er totalt uakseptabelt å se slik likegyldighet til rasisme, skriver Inters byrival Milan i en melding.

Ledelsen i Corriere dello Sport forsvarer forsiden.

Zlatan Ibrahimovic herjet for Inter da han spilte for de blå og svarte i tre år, fra 2006 til 2009. Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / NTB scanpix

- Hvit, svart, gul. Det å fornekte forskjeller er snublesteinen for all antirasistisk rasisme. Det er en uskyldig overskrift omgjort til gift av dem som har gift inni seg, skriver avisen i en lederartikkel.

Problem

Rasisme er blitt et gjentakende problem i italiensk fotball hvor flere svarte Serie A-spillere har blitt utsatt for hets fra tribunen de siste månedene.

Den svenske fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic, som etter ryktene skal være på vei tilbake til italiensk fotball, tar til orde for å gi straffer som svir.

- Å ta på en trøye med teksten «nei til rasisme» eller ha et flagg er fint, men det løser ikke problemet. Det er bedre å miste tre poeng, avbryte kampen og ta tilbake billettinntektene så du risikerer å bli degradert til Serie B, sier Ibrahimovic til det italienske magasinet GQ, uavhengig av oppslaget i Corriere dello Sport.

Felles uttalelse

I slutten av november gikk alle de 20 klubbene i Serie A sammen og skrev en uttalelse der de fortalte om at de er bekymret for rasismen som har preget ligaen.

Lukaku, Franck Kessie, Dalbert Henrique, Ronaldo Vieira, Kalidou Koulibaly og Mario Balotelli har alle fått rasistiske tilrop slengt mot seg fra tribunen denne sesongen.

Ibrahimovic har selv spilt i Italia i flere perioder. Han spilte i Juventus fra 2004 til 2006, i Inter fra 2006 til 2009 og i Milan fra 2010 til 2012. Også han opplevde rasisme. Faren til Zlatan er fra Bosnia og moren er fra Kroatia.

- Da jeg var i Italia skrek de «Zigenare» (sigøyner). Det er rasisme det også, selv om de gir meg komplimenter og vil ta bilde med meg utenfor arenaen, sier Zlatan.

Han har vunnet Serie A seks ganger - to med Juventus, tre med Inter og én med Milan.

Image-text:

Milans Romelu Lukaku i kampen mot Slavia Praha i november.

Foto: Petr David Josek / AP / NTB scanpix

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Medieforsker vil ha mer journalistikk om hvordan klimaet endrer samfunnet.
Journalisten 22.01.2020
Jonas Ibsen Brynildsrud skal lede byrået. Schibsted Partnerstudio blir Norges største innholdsbyrå etter sammenslåing.
Journalisten 22.01.2020
NRK har tapt flest lyttere. Radiolyttingen har gått kraftig ned i løpet av det siste året. Ifølge ferske målinger er det NRK som har tapt flest lyttere.
Journalisten 22.01.2020
Første forklaring i retten. Mandag og tirsdag har en kvinne i 20-årene forklart seg i Oslo tingrett om voldtektsanklagene hun gikk til politiet med i 2015.
Journalisten 22.01.2020
Høyesterett har tidligere forbydd etterforskning av journalisten av hensyn til kildevernet.
Journalisten 22.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt