AddToAny

Sterke reaksjoner mot TV 2s Tonning Riise-episode

- Sinnssykt å stadig gi plass til disse mennene. Flere reagerer på TV 2s beskrivelse av den tidligere Unge Høyre-lederen Kristian Tonning Riise som trakk seg i fjor etter en rekke varselsaker mot ham.
«Me too-oppgjøret tvang Kristian Tonning Riise til å gå av som leder for Unge Høyre. I dette første TV-intervjuet tar han ansvar og erkjenner sine feil, samtidig som han gir sin versjon av hva som skjedde», heter det beskrivelsen av «Vårt lille land»-episoden», gjengitt av Medier24.

Reagerer

Blant dem som reagerer, er tidligere journalist i Morgenbladet, Hanne Østli Jakobsen.

- Jeg synes det er sinnssykt å stadig gi plass til disse mennene - det var ikke metoo-bevegelsen som presset dem ut, det var deres egen oppførsel, sier hun til bransjenettstedet.

Hun reagerer også på tittelen på episoden, «Støtt ut i kulda».

- Det er vanligvis et uttrykk man bruker om folk som blir mobbet eller fryst ut for noe uforskyldt. Dette er en person som har misbrukt tilliten han har hatt og tatt konsekvensene av det. Jeg synes det er utrolig provoserende.

Til skrekk og advarsel

TV 2s nyhetsdirektør Karianne Solbrække forsvarer valget.

- Gerhard Helskog stiller kritiske spørsmål gjennom hele intervjuet, og jeg er generelt skeptisk til at folk som har erkjent og beklaget ikke skal få lov til å fortelle sin versjon, sier hun og tilføyer at episoden kan være til skrekk og advarsel for andre som misbruker sin maktposisjon og driver med seksuell trakassering.

Tonning Riise ønsket ikke kommentere saken overfor Medier24.

16-åring

Det alvorligste varselet mot Tonning Riise gjaldt seksuell omgang med en svært beruset 16-åring under et fylkesårsmøte i 2014. Politiet besluttet å ikke starte etterforskning i saken etter å ha blitt bedt om å vurdere dette av Statsadvokaten.

Høyre mottok elleve varsler om Tonning Riise, og de konkluderte i fjor med at han gjentatte ganger hadde brutt partiets etiske retningslinjer om seksuell trakassering, alkoholbruk og opptreden overfor medlemmer.

Episoden vises søndag kveld.

Image-text:

Den tidligere Unge Høyre-lederen Kristian Tonning Riise prater ut med TV 2 om varslene mot ham som gjorde at han trakk seg fra stillingen i 2018. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Ble varslingssak. NRK har behandlet en varslingssak om en voldsepisode, og konkludert med at en ansatt mottar skriftlig advarsel.
Journalisten 03.07.2020
Om morgendagens tapere og skjeve peniser. Pressens Farlig Utvalg (PFU), en underavdeling i den verdensomspennende Sjornalisten.no, har som kjent holdt det gående siden mellomkrigstida.
Journalisten 03.07.2020
Svarer på kritikk. Magne Helge Sleire i Naturfilmkanalen og Sveinulf Vågene, som er fagsjef i Motvind, går hardt ut mot Faktisk.no etter at filmen deres «Økonomibløffen» ble ettergått i en innsiktsartikkel.
Journalisten 02.07.2020
Vi telte alle kilder i to uker. - Å fokusere på kjønn er viktig for å vise bredden i vår bransje, men også for å fram de skjevhetene som finnes.
Journalisten 02.07.2020
Valgfuskanklager i Russland. Anklager om uregelmessigheter i folkeavstemningen om grunnlovsreformer i Russland må etterforskes, krever EU. Kreml avviser anklagene.
Journalisten 02.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt