AddToAny

Stadig mer forskning om elbiler

Stadig mer forskning om elbiler
Det er viktig at konsekvenser av tiltak for å gjøre elbiler attraktive blir studert og dokumentert, poengterer artikkelforfatterne.
De beretter om stadig mer forskning internasjonalt om elbiler, og de ser at politikere er blant dem som trenger innsikt i forskningsresultatene.

Elbilene har tatt Norge med storm, og i 2019 var det to måneder hvor elbilene utgjorde mer enn halvparten av nybilsalget.

Interessen gjenspeiles i forskningsmiljøene, som de siste årene har produsert et stadig større antall vitenskapelige publikasjoner med søkelys på elbiler. Foreløpig har det vært mest oppmerksomhet på miljøaspektene, men det ser ut til at temaer som atferd og politikk nå vies større oppmerksomhet i den akademiske litteraturen.

Elbiler som erstatter tradisjonelle biler som går på fossilt drivstoff er ansett som et viktig virkemiddel for å redusere de negative eksterne effektene av vegtransport, blant annet ved at de kan redusere bilparkens klimagassutslipp.

Parallelt med de senere års teknologiske utvikling som har lagt til rette for at elbiler kan nå massemarkedene internasjonalt, har også den akademiske litteraturen om elbilens rolle i samfunnet vært i sterk utvikling.

I denne artikkelen presenterer vi noen hovedfunn fra en nylig publisert studie om utviklingen i internas

Les mer

Flere saker fra Samferdsel

Selvkjørende biler vil fungere bra på motorveger. Der kan de høyst sannsynlig både bedre trafikkavvikling og trafikksikkerhet. Men hva med bytrafikk?
Samferdsel 31.03.2020
DEBATT: «Skulle Norwegian forsvinne fra markedet, er det å betrakte som en rød løper for Ryanair, som vil skumme fløten og betjene de mest lukrative rutene, med distriktene som de store taperne», skriver Norwegians konsernsjef, Jacob Schram,
Samferdsel 28.03.2020
LITT AV HVERT: Regjeringen ser at store kostnadssprekker innen den pågående jernbaneutbyggingen gjør det usikkert om det planlagte tempoet her kan opprettholdes.
Samferdsel 27.03.2020
Da byrådet i Bergen lanserte sin byrådsplattform etter valget i fjor, meldte det med brask og bram at Bergen skulle bli den grønneste byen i Norge, blant annet gjennom en kraftig reduksjon av personbiltrafikken.
Samferdsel 27.03.2020
LITT AV HVERT: Det danske Vejdirektoratet fremskynder betalinger til private leverandører for å hjelpe dem i en tid da næringslivet sliter økonomisk som følge av koronaviruset.
Samferdsel 26.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt