AddToAny

SOL.no første store nyhetsaktør med krypterte nettsider

SOL.no første store nyhetsaktør med krypterte nettsider
Leverer krypterte nettsider fra i dag. Angelica Hagen 15. april 2016 kl. 13:16 Oppdatert: 15. april 2016 kl.
13:30

- Vi ønsker å vise at vi tar personvern på alvor, og vi ønsker å levere en trygg brukeropplevelse for alle som besøker nettstedet vårt. Vår nyhetsformidling vil i tiden fremover gå i retning av personalisert innhold, og vi ser på kryptering av nettsidene våre som en forutsetning for å lykkes med dette, sier Geir Wiksén, teknologidirektør i Aller i en pressemelding.

Kryptering betyr at URL-en, det vil si nettadressen i nettleseren, får en s etter http i seg, slik at det altså står https://www.sol.no. Det betyr blant annet at ingen kan spore hvilke undersider en besøker leser.

- En situasjon hvor dette kan bli relevant er for eksempel hvis leseren er en sentral beslutningstaker. Når vi leverer nettsidene våre med HTTPS, gjør vi det blant annet vanskeligere for en angriper å snappe opp, og eventuelt endre på, trafikken mellom oss og leserne. Hvis for eksempel statsministeren leser sol.no, er det jo hyggelig og bra for oss alle at hun ser den forsida vi har laget, og ikke en falsk en. Det første steget for å unngå angrep som kan avskjære trafikken og vise andre nyheter, er å servere forsida vår over HTTPS, sier Wiksén.

Dugnadsjobb

For en aktør som SOL, som lever av annonsefinansiering og videreformidler innhold fra andre redaksjonelle nettsteder, har det vært en dugnadsjobb å kunne gå over til en krypert leveranse av innholdet. Både redaksjonelle og kommersielle samarbeidspartnere har måttet gjøre sitt, slik at de også leverer kryptert.

SOL.no leveres kryptert til alle sluttbrukere fra fredag.

- SOL har som mål om å være langt fremme på teknologi, og tar personvern veldig seriøst. Vi er stolte av å være første store norske nyhetsaktør som leverer krypterte nettsider til alle våre brukere. Morgenbladet var aller først ute og utfordret bransjen, da var vi allerede smått igang med arbeidet, all ære til dem for å være så tidlig ute, sier fortsetter han.

Teknologidirektør Digitalt i Aller, Geir Wiksén.

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Boken om Giske-saken bør ikke få forkludre den viktige debatten om pressens forhold til kildene. Til det er den for uetterrettelig.
Journalisten 27.02.2020
Prissjekket begravelsesbyråer. Verd Begravelse i Drammen klaget Drammens Tidende inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for seks brudd på Vær varsom-plakaten, og fikk medhold på to punkter.
Journalisten 27.02.2020
Mente seg utsatt for feilaktige beskyldninger. Halden Arbeiderblad var klaget inn for omtalen av en takkonstruksjon som fylkeskonservatoren mente var ulovlig oppført, og måtte fjernes. Klager er mannen som var ansvarlig for oppføringen.
Journalisten 27.02.2020
Fikk kritikk av PFU. Klagen gjelder to artikler i Helgelendingen om et bygg som skal ha hatt mangler når det gjelder brannsikring. Eierne av bygget ble kritisert for at det bodde folk i bygget. Det er eierne som har klaget inn avisen.
Journalisten 27.02.2020
Skulle kontaktet klager før publisering. Klager er Helse Møre og Romsdal, som reagerte på at de ikke ble kontaktet før publisering. Møre mener selv at helseforetaket ikke hadde krav på samtidig imøtegåelse.
Journalisten 27.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt