AddToAny

Sol, strand og storby

Sol, strand og storby
Barcelona er verdens tredje mest besøkte turistby, og blant de mest tilgjengelige. Slik beveger du deg uhemmet i den katalanske hovedstaden.
Storbyen Barcelona er spesielt kjent for alle verkene til arkitekten Antoni Gaudí. Du kan ikke ha vært i byen uten å lagt merke til bygninger han har signert. De mest kjente av disse er kirken Sagrada Familia som ble påbegynt bygget i 1883, men ennå ikke er ferdig.

I tillegg finner du den såkalte Gaudi-parken, eller Park Güell som den egentlig heter. Dette er en stor park med flere grøntområder.

I en mindre del av parken finnes flere av Gaudís mosaikkverk som er vel verdt et besøk både for den kunstinteresserte og den som ønsker seg bort fra de travle handlegatene til mer naturlige omgivelser. Til tross for at den er gammel har den god tilgjengelighet med veier inne i parken.Generelt god tilgjengelighet Med en herlig blanding av strand, sol, kultur, fotball, mat og shopping er det kanskje ikke så rart at mange finner seg til rette i Barcelona.

Helt siden byen var vertskap for Paralympics i 1992 har det vært satset på stadig bedre tilgjengelighet.

Ikke bare er byens mest kjente serverdigheter tilrettelagt for funksjonshemmede. I tillegg til det historiske og kunstneriske utmerker strandlivet seg i så måte. Røde Kors har ansatte på de største strendene som hjelper deg ned i og opp fra vannet. På brosteinsbelagte partier er
Gå til mediet

Flere saker fra Handikapnytt

Ikke la deg lure av pustemaskinen. Ingrid Thunem (34) har en arbeidskapasitet som kan ta pusten fra de fleste. - Det er viktig for meg å være aktivist, sier de.
Handikapnytt 24.11.2023
Et parkeringsbevis for forflytningshemmede trenger ikke ha et synlig stempel fra kommunen, fastslår Parkeringsklagenemnda.
Handikapnytt 27.09.2023
(NTB-TT:) Aktive paralympiere vil ikke at russiske og belarusiske idrettsutøvere skal få være med i Paralympics i Paris til sommeren.
Handikapnytt 27.09.2023
Ingen ny bilavtale. Fortsatt ingen elbiler. Og utvalget av tradisjonelle dieselbiler til rullestolbrukere som er tilgjengelig fra Nav, blir sterkt redusert.
Handikapnytt 25.09.2023
Nav får kritikk fra Sivilombudet for å begrunne avslag dårlig og uforståelig.
Handikapnytt 23.09.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt