AddToAny

Sofie: - Jeg fikk unnskyldningen, men den kom en måned for sent

Intervjuet på scenen i Tromsø. - Noen mediehus jeg er litt skeptiske til, men ellers har jeg et fint forhold til mediene.
Det ble bedre etter møtet med NRK og TV 2. De la mye til rette for meg og var veldig tålmodige, sier Sofie Bakkemyr om sitt forhold til norske medier i dag.

Torsdag ble hun utspurt i innledningen til debatt under Norsk Redaktørforenings høstmøte, på scenen sammen med andre representanter for medienes kilder: Statssekretær Sveinung Rotevatn og overlege Arnt Johannessen.

Temaet var medienes forhold til både erfarne og uerfarne kilder, med bakgrunn i den ferske rapporten fra det såkalte kildeutvalget. Utvalget ble nedsatt som en direkte konsekvens av VGs dekning av dansevideoen fra Bar Vulkan i Oslo, der Trond Giske og Bakkemyr ble filmet i dans.

Overlege Johannessen fortalte om opplevelsen med å bli hovedperson i en Finnmark Dagblad-sak som til slutt ble felt på fem punkter i Pressens Faglige Utvalg (PFU), og hadde sitt å utsette på unnskyldningen som kom i ettertid.

- Jeg fikk en blomst i posten og en kvart side med beklagelse i avisa, beskrev Johannessen, og skisserte hvordan han skulle ønske han ble behandlet:

- De burde tatt meg inn, innkalt til et møte og snakket om hva som gikk galt.

På spørsmål fra ordstyrer Derek Andre Bjølgerud til Sofie Bakkemyr om hvordan hun opplevde unnskyldningen hun har fått fra VG, svarte hun:

- Jeg fikk den, men den kom en måned for sent, så det synes jeg selvfølgelig var litt halvhjertet. Den kom da TV 2 fikk katta ut av sekken. Da kom beklagelse og rettelse på nettsiden, men jeg synes det tok for lang tid. Så har det vært mange beklagelser i ettertid, men lite om hva som hadde skjedd og hvorfor.

Nylig kunne Journalisten fortelle at Bakkemyr har inngått forlik med VG, etter et krav om oppreisning og dekning av kostnader. Ingen av partene har ønsket å kommentere hva forliket innebærer, og det ønsket ikke Bakkemyr fra scenen i Tromsø i dag heller.

Bakkemyr ble også spurt om hun nå så på seg selv som en rutinert kilde:

- Absolutt ikke. Jeg er langt fra en erfaren kilde, men jeg vet kanskje litt mer om hva som ikke skal bli gjort i møte med en journalist, sa hun og forklarte hvorfor hun på et tidspunkt kun ga uttalelser til TV 2.

- Jeg hadde en relasjon med den journalisten, det var han jeg stolte på. Det var viktig for meg å ha én person å forholde meg til i den perioden da det kokte mest.

Fra debatten. Foto: Eskil Wie Furunes

Image-text:

Sofie Bakkemyr på scenen under høstmøtet til Norsk Redaktørforening i Tromsø. Foto: Eskil Wie Furunes

Les mer

Flere saker fra Journalisten

- Her skulle TV 2 vært dømt, som de ble i tingretten, mener advokat Per Danielsen.
Journalisten 13.11.2019
Når Amedia insisterer på å levere dagens avis i Postens fellesstativ langt oppe i gata, er det slutt.
Journalisten 13.11.2019
Dagbladet Pluss har ikke bestemt seg. Nettavisa Nett.no har sendt klage til Medietilsynet om avslaget på pressestøtte, bekrefter ansvarlig redaktør Kjetil Haanes.
Journalisten 13.11.2019
Ble løslatt 4. november. Den regimekritiske tyrkiske journalisten og forfatteren Ahmet Altan er pågrepet av tyrkisk politi igjen, åtte dager etter at han ble løslatt fra fengsel.
Journalisten 12.11.2019
Vraker Frode Kyvåg. Karoline Dyhre Breivang (39) og Ole Erevik (38) blir studioeksperter for TV 3 under håndball-VM for kvinner i november og desember.
Journalisten 12.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt