Kjøttbransjen
18.10.2018
Kjøttforbruk får stor oppmerksomhet i debatten om hva hver av oss kan gjøre av tiltak for å redde klimaet. Dette er en avsporing av debatten, som må settes inn i en større sammenheng.
Sammenfattet er FN sin definisjon på bærekraftig matproduksjon at den «skal levere matsikkerhet og ernæring for alle uten å redusere muligheten for de kommende generasjoner til det samme.».
Bærekraft er derfor mye mer enn klima, men omfatter også bl.a. matsikkerhet, ernæring, biodiversitet, vannforbruk og miljø.
Matsikkerhet et sentralt punkt. Befolkningsøkningen globalt er betydelig (9 milliarder i 2050), samtidig som klimaendringene vil skape store problemer for matproduksjonen. FN har derfor oppfordret alle land til å ivareta sin matsikkerhet ved å produsere mest mulig mat på nasj
Gå til medietBærekraft er derfor mye mer enn klima, men omfatter også bl.a. matsikkerhet, ernæring, biodiversitet, vannforbruk og miljø.
Matsikkerhet et sentralt punkt. Befolkningsøkningen globalt er betydelig (9 milliarder i 2050), samtidig som klimaendringene vil skape store problemer for matproduksjonen. FN har derfor oppfordret alle land til å ivareta sin matsikkerhet ved å produsere mest mulig mat på nasj


































































































