AddToAny

Snart kommer den norske vegetarburgeren

Lite av vegetarproduktene du finner i frysedisken er norske. Det kan matforskere forandre på.
Vegetarprodukter du får i dag er ofte lagd av soya. Skal de lages av råvarer fra Norge, så er det i stedet bønner og erter som gjelder.

Norske bønner og erter kan nemlig bli utmerkede erstattere for kjøttet i hamburgere, mener forskerne.

I prosjektet FoodProFuture hos forskningsinstituttet Nofima i Ås har forskerne kommet mange skritt nærmere svaret på hvordan man kan få gode vegetariske «kjøttprodukter» med høyt proteininnhold, basert på norske råvarer.

Like gode som amerikanske veggie burgers

- Vi nærmer oss den norske vegetarburgeren, bekrefter matforsker Svein Halvor Knutsen overfor forskning.no.

(Bilde: Produsenten)

Det betyr at du også om ikke veldig lenge kan se fram til norskprodusert vegetarisk «kjøttdeig» i spagetti bolognesen.

- Målet vårt er å lage like gode burgere og like god vegetardeig som du nå får kjøpt soyabasert i USA.

Fabrikkene er på plass

Likevel dreier det seg ikke bare om å lage gode produkter.

Det handler og

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Noen vitenskapelige publikasjoner er viktigere enn andre, og den jeg skal skrive om her, er veldig viktig. Ikke fordi den falsifiserer en gammel ...
forskning.no 07.02.2023
Metaller som jern, aluminium og silisium er lett tilgjengelig nær sagt over alt. Nå ser forskere på om brenning av metall kan bli framtidas rene ...
forskning.no 07.02.2023
Sjansen for å hente ut overlevende fra ruinene etter et jordskjelv er størst de første tolv timene, ifølge professor i global katastrofemedisin.
forskning.no 07.02.2023
De fleste hunder kan ule, men ikke alle gjør det. Nå har forskere undersøkt hvorfor.
forskning.no 07.02.2023
Kinesiske forskere ser at blir færre flyvende insekter øst i Asia.
forskning.no 07.02.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt