AddToAny

Snart kommer den norske vegetarburgeren

Lite av vegetarproduktene du finner i frysedisken er norske. Det kan matforskere forandre på.
Vegetarprodukter du får i dag er ofte lagd av soya. Skal de lages av råvarer fra Norge, så er det i stedet bønner og erter som gjelder.

Norske bønner og erter kan nemlig bli utmerkede erstattere for kjøttet i hamburgere, mener forskerne.

I prosjektet FoodProFuture hos forskningsinstituttet Nofima i Ås har forskerne kommet mange skritt nærmere svaret på hvordan man kan få gode vegetariske «kjøttprodukter» med høyt proteininnhold, basert på norske råvarer.

Like gode som amerikanske veggie burgers

- Vi nærmer oss den norske vegetarburgeren, bekrefter matforsker Svein Halvor Knutsen overfor forskning.no.

(Bilde: Produsenten)

Det betyr at du også om ikke veldig lenge kan se fram til norskprodusert vegetarisk «kjøttdeig» i spagetti bolognesen.

- Målet vårt er å lage like gode burgere og like god vegetardeig som du nå får kjøpt soyabasert i USA.

Fabrikkene er på plass

Likevel dreier det seg ikke bare om å lage gode produkter.

Det handler og

Les mer

Flere saker fra forskning.no

- 5 til 10 meter under overflaten tror vi det kan være store områder med is, sier amerikansk forsker
forskning.no 22.05.2022
De heiste på plass nye vegger utenpå de gamle og sparte både kroner og klima. Nå skal forskningsprosjektet lære flere å pusse opp klimavennlig.
forskning.no 22.05.2022
Det viser en ny rapport fra Folkehelseinstituttet (FHI). Undersøkelsen som rapporten baserer seg på er gjort på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet.
forskning.no 22.05.2022
Høye skuldre kan ha gitt oss en fordel gjennom evolusjonen, ifølge ny forskning.
forskning.no 21.05.2022
Hva er det som styrer den tragiske døden? Blekkspruter er smarte og fascinerende dyr. Noen, kan, og er gode til å løse problemer.
forskning.no 21.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt