AddToAny

Smart emballasje reduserer matsvinnet

Smart emballasje reduserer matsvinnet
Miljøsmart emballasje som både reduserer materialbruken og matsvinnet, var i sterk fokus på emballasjemessen Scanpack 2019.
Klimasmart emballasje som bidrar til å redusere matsvinn, står akkurat nå svært sentralt i emballasjeindustrien.

KONSERVATIVT
- Vi registrerer stort interesse, men kjøtt og næringsmiddelindustri er konservativ. Derfor kan det ta tid innen det blir et bredt gjennombrudd for miljøsmart emballasje, mener Anders Källman, i Multivac.
Selskapet utvikler både maskiner, emballasje og metoder for redusert miljøbelastning.
- Gjennom å utvikle alternative pakkemetoder, sammenlignet med hvordan næringsmidler håndteres i butikk i dag, kan vi f.eks. med Skin-pack oppnå tre og en halv til seks ganger lengre holdbarhet på industripakkede produkter ute i butikk og dermed redusere matsvinnet med opptil 60-70 prosent i butikkleddet, sier Anders Källman.

MER FARGELØST
Skin-pakkede produkter kan innebære at forbrukeren opplever kjøttproduktet som mer fargeløst, men er en teknikk som ifølge Källman gir et bedre produkt med hensyn til selve smaksopplevelsen.
- Det gjelder å få forbrukeren til å prøve og oppleve produktene for å innse fordelene med Skin-pack. En annen produktgruppe som Multivac håper på i framtiden, er porsjonspakkede produkter. Da snakker vi både om forbehandlet og prosessert kjøtt, men også om pålegg.
- Mange mindre avgrensede produkter i samme forpakning, hvilket innebærer at næringsmiddelet kan pakkes i mindre porsjoner. Deler
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Norske mat- og reiselivsaktører omsatte for over to millioner kroner på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin i januar.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Tar noen til orde for en modernisering av landbrukssektoren, blir det fort vist til Armageddon (ren kontraktsproduksjon) på den ene siden, versus trygge og gode samvirkeforetak på den andre.
Kjøttbransjen 07.03.2024
HOLTER Mer smak på pølsene, men for lite egg. Kiwi Holter i Nannestad fikk også kjenne på eggmangelen i vinter.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Onsdag 14. februar arrangerte Strinda videregående skole Matmanifestdagen for 13. år på rad. Dagen er feiring av trønderske råvarer og fagfolk innenfor restaurant- og matfag og ble i år støttet av Trondhjems Slakter- og Pølsemakerlaug sitt fond med 10 000 kroner.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Kjøttselskapet Danish Crown i Danmark tapte rettssaken om feilaktig klimamerking av svinekjøtt. Det er landets første dom om såkalt «grønnvasking» hvor det gis et falskt inntrykk om miljøfordeler.
Kjøttbransjen 07.03.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt