Kjøkkenskriveren
25.02.2020
Hønseføtter, nedfallsfrukt og sopp dyrket på kaffegrut. Dette sto på menyen på den årlige NHO-middagen i begynnelsen av januar. - Helt forbilledlig og det eneste anstendige. Dette bør vi bestrebe oss på i årene som kommer, mener matforsker Annechen Bahr Bugge.
Det var Kreativ Catering og Bocuse d'Or Norge som sammen hadde ansvaret for årets mest omtalte middag. Sagt med Annechen Bahr Bugge kan NHO-middagen fungere som et tidsspeil, fordi den reflekterer idealet om hvordan vi ønsker at spisevanene våre skal være.
- Dette er en middag som har stor matkulturell innflytelse. Den påvirker vårt syn på mat, hva som er spiselig og hva som er på moten. I 2020 serveres det ikke langreist antilopestek, for å si det slik, sier matforskeren.
På den årlige konferansen skulle politikere og samfunnstopper diskutere spørsmål som klimamål, jobb til alle og hva som er det gode samfunn. Da passet det som hånd i hanske å servere en bærekraftig meny med skakke og rare grønnsaker som ellers ville blitt kastet.
- Bærekraft er en trend som ligger under alle andre trender. Eller, det er ikke en trend engang. Det er noe felles for alle. NHO-middagen er en spennende arena hvor du kan formidle ulike verdier gjennom mat, uttalte Arne Sørvik, leder av Bocuse d'Or Norge til Dagens Næringsliv.
BÆREKRAFTIGE OG INNOVATIVE
Annechen Bahr Bugge kom i fjor ut med boka «Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere». Mursteinen på over 500 sider beskriver mat og spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid. I arbeidet med boka har hun blitt uhyre fascinert av hvordan våre formødre laget mat. De brukte alt, utnyttet alt og kastet ingenting - selv ikke vannet som potetene ble kokt i gikk i vasken. Det ble brukt i supper, stuinger
Gå til mediet- Dette er en middag som har stor matkulturell innflytelse. Den påvirker vårt syn på mat, hva som er spiselig og hva som er på moten. I 2020 serveres det ikke langreist antilopestek, for å si det slik, sier matforskeren.
På den årlige konferansen skulle politikere og samfunnstopper diskutere spørsmål som klimamål, jobb til alle og hva som er det gode samfunn. Da passet det som hånd i hanske å servere en bærekraftig meny med skakke og rare grønnsaker som ellers ville blitt kastet.
- Bærekraft er en trend som ligger under alle andre trender. Eller, det er ikke en trend engang. Det er noe felles for alle. NHO-middagen er en spennende arena hvor du kan formidle ulike verdier gjennom mat, uttalte Arne Sørvik, leder av Bocuse d'Or Norge til Dagens Næringsliv.
BÆREKRAFTIGE OG INNOVATIVE
Annechen Bahr Bugge kom i fjor ut med boka «Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere». Mursteinen på over 500 sider beskriver mat og spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid. I arbeidet med boka har hun blitt uhyre fascinert av hvordan våre formødre laget mat. De brukte alt, utnyttet alt og kastet ingenting - selv ikke vannet som potetene ble kokt i gikk i vasken. Det ble brukt i supper, stuinger