AddToAny

SLÅR ET SLAG FOR POTETEN

SLÅR ET SLAG FOR POTETEN
Hønseføtter, nedfallsfrukt og sopp dyrket på kaffegrut. Dette sto på menyen på den årlige NHO-middagen i begynnelsen av januar. - Helt forbilledlig og det eneste anstendige. Dette bør vi bestrebe oss på i årene som kommer, mener matforsker Annechen Bahr Bugge.
Det var Kreativ Catering og Bocuse d'Or Norge som sammen hadde ansvaret for årets mest omtalte middag. Sagt med Annechen Bahr Bugge kan NHO-middagen fungere som et tidsspeil, fordi den reflekterer idealet om hvordan vi ønsker at spisevanene våre skal være.
- Dette er en middag som har stor matkulturell innflytelse. Den påvirker vårt syn på mat, hva som er spiselig og hva som er på moten. I 2020 serveres det ikke langreist antilopestek, for å si det slik, sier matforskeren.
På den årlige konferansen skulle politikere og samfunnstopper diskutere spørsmål som klimamål, jobb til alle og hva som er det gode samfunn. Da passet det som hånd i hanske å servere en bærekraftig meny med skakke og rare grønnsaker som ellers ville blitt kastet.
- Bærekraft er en trend som ligger under alle andre trender. Eller, det er ikke en trend engang. Det er noe felles for alle. NHO-middagen er en spennende arena hvor du kan formidle ulike verdier gjennom mat, uttalte Arne Sørvik, leder av Bocuse d'Or Norge til Dagens Næringsliv.

BÆREKRAFTIGE OG INNOVATIVE
Annechen Bahr Bugge kom i fjor ut med boka «Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere». Mursteinen på over 500 sider beskriver mat og spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid. I arbeidet med boka har hun blitt uhyre fascinert av hvordan våre formødre laget mat. De brukte alt, utnyttet alt og kastet ingenting - selv ikke vannet som potetene ble kokt i gikk i vasken. Det ble brukt i supper, stuinger
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt