AddToAny

Skretting-framgang til tross for pandemi

Skretting-framgang til tross for pandemi
Mens mange små og mellomstore kjøttbedrifter her i landet hadde et svært problematisk 2020 med nedgang i omsetning og tap av kunder på grunn av pandemien, har en liten kjøttbedrift på Jæren opplevd et stikk motsatte. R. Skretting AS fikk nemlig økt sitt salg med ti prosent i fjor og bladet Kjøttbransjen reiste sporenstreks til Varhaug for å finne ut hvorfor.
Midt mellom Egersund og Stavanger finner vi denne «perlen» av en kjøttbedrift. Bedriften har en lang og stolt historie og om sju år kan den jærske håndverksbedriften feire 100 år. Det er Reidar Skretting som i dag har det daglige ansvaret og han representer fjerde generasjon Skretting i familiebedriften. Det var nemlig hans oldefar Rasmus «Grossen» Skretting som i 1928 etablerte kjøttvirksomheten på Varhaug. Stamfaren var grossisten som skaffet et utall produkter til bygda og sendte faktisk også mye kjøttvarer ut av bygda. Ja, Varhaug-bedriften hadde i sin spede start forsendelser av kjøtt og kjøttprodukter helt til hovedstaden.
I dag kommer kundene fra praktisk talt hele Jæren, det vil si fra Egersund i sør til Stavanger i nord. Det har bidratt til godt salg og fin bunnlinje for Varhaug-bedriften.

Lojale og trofaste kunder
- Men salgs- og resultatøkning i disse pandemitider er vel ganske spesielt. Det er det jo bare de store leverandørene til dagligvaremarkedet som klarer.
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

Norske mat- og reiselivsaktører omsatte for over to millioner kroner på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin i januar.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Tar noen til orde for en modernisering av landbrukssektoren, blir det fort vist til Armageddon (ren kontraktsproduksjon) på den ene siden, versus trygge og gode samvirkeforetak på den andre.
Kjøttbransjen 07.03.2024
HOLTER Mer smak på pølsene, men for lite egg. Kiwi Holter i Nannestad fikk også kjenne på eggmangelen i vinter.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Onsdag 14. februar arrangerte Strinda videregående skole Matmanifestdagen for 13. år på rad. Dagen er feiring av trønderske råvarer og fagfolk innenfor restaurant- og matfag og ble i år støttet av Trondhjems Slakter- og Pølsemakerlaug sitt fond med 10 000 kroner.
Kjøttbransjen 07.03.2024
Kjøttselskapet Danish Crown i Danmark tapte rettssaken om feilaktig klimamerking av svinekjøtt. Det er landets første dom om såkalt «grønnvasking» hvor det gis et falskt inntrykk om miljøfordeler.
Kjøttbransjen 07.03.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt