AddToAny

Skal - skal ikke - skal

Skal - skal ikke - skal
Stram driftsplan følges opp årlig med Mjølkonomi. Fokus framover blir grovfôrkvalitet og med spesiell vekt på lokale ressurser og rett nivå på kraftfôrbruk.
Ole Magnus Ouren kjøpte for ti år siden garden Ranheim, et bureisingsbruk i Trysil i Hedmark. Med stort pågangsmot og en liten besetning fra en tidligere forpaktning i Vardal i Oppland startet han med friskt mot. Prisen på garden var to millioner kroner. Garden hadde 120 000 liter i kvote og en nybygd stall på 250 kvadratmeter. Det ble mange tøffe tak for den unge bonden. I Trysil er det et lite, men godt produsentmiljø. Likevel har flere sluttet og Ole Magnus la etter hvert ut garden for salg. Det var ingen interesserte. - Det vil si, det var flere av karfolka som var oppriktig interessert, men kvinnfolka avgjorde nok saken før de passerte Elverum. Her er det nærmest umulig å få seg helårsarbeid, og langt mellom folk. I sesongen er det mange som jobber i tilknytning til skianleggene, men så blir det brått stille. Dette er ei spesiell utfordring som slike plasser sliter med, sier Ole Magnus Plan B Dermed valgte Ole Magnus å gå for plan B. Driftsplan ble satt opp og den ble svært stram. Et tilbygg på 500 kvadratmeter i tilknytning til den moderne stallen er resultatet. Fjøset er et trerekkers fjøs med fôrbrett mot yttervegg med 40 liggebåser, kanalomrøring og møkkum.

I stallen er det satt inn en enrekkers fiskebeinsstall med plass til fem kyr. Kyrne går opp og ned trapper for å komme til og fra mjølking. På andre sida er det plass til småkalver. I den ene hesteboksen er det plassert en kalvefôringsautomat, mens det er liggearealer på talle i de øvrige boksene. Klimaet får ikke Ole Magnus fullrost - ikke en eneste luftveisinfeksjon på de 20 kalvene som er født i vår. Det er en ny hverdag... Dyr i gamlefjøset Driftsplanen forutsetter full produksjon av kjøtt i det gamle fjøset. Spaltebinger over et tidligere plansiloanlegg og bruk av det tidligere båsfjøset til kviger er en del av planen. Fôringa er enkel med kompaktlaster, men dersom det g
Gå til mediet

Flere saker fra BUSKAP

Debatten pa arsmotet om mulig sammenslåing med Tyr endte med at et afternativt Forslag ha vest ble vedtatt med knapp margin mot styreks opprinnelige forsalg.
BUSKAP 24.05.2024
i Tett og god oppfolging av beitet gir melk pa tanken og lage -ffirkostriaelen
BUSKAP 24.05.2024
Ta ut kyr som står på slaktelista. De tar opp kapasitet og hindrer de lavrangerte.
BUSKAP 24.05.2024
Forlag ret er verdt mange hundre tusen på enkelte gårder. Da gjelder det å berge dette 16ret helt frem til f6rbrettet. I noen tilfeller ser vi at mus, rotter og vand gjør stor skade på særlig rundballer. Hvordan unngår vi dette? Man kan redusere problemet dersom man kjenner litt til smågnagerne sin biologi og levemåte.
BUSKAP 24.05.2024
BUSKAP 24.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt