AddToAny

Skagen Race, fra en som var der - nesten

Om Skagen race og laks er sjøvettregel 1: La laksen være i vannet.
Anne Kathrine Guttormsen Flere fra Nesodden seilforening var så heldige å få være crew på «Rollon», en Colin Archer på 50 fot og med en vekt på 38 tonn. Det hjalp lite å knekke tannbørsten for å spare på vekten der altså. Vi representerte Bohuslänske Jaktklubben, og var den eneste skuta i racet.

35 båter kom seg til Skagen. Vi var ikke en av dem, men et eventyr var det lell. Vi seilte i klassen «Full Crew 1» hvor det var 24 påmeldte - og fem båter som kom til Skagen.

Alle om bord var enig om av DNF var hakket tøffere enn DNC.

Hvorfor vi ikke kom til Skagen?

Her kommer laksen inn. Starten gikk 16.10 fra Holmestrand. Vi var en gjeng med mange nautiske mil i bagasjen, på CV'n til crewet var et utall med ARC'er og medaljer fra de største regattaer i inn og utland. Erfarne seilere, med andre ord.

Som mange har fått med seg var det mye vær. Bølger fra alle kanter og vinden lå rundt 12-14 m/s. Vi dundret av gårde med full seilføring.

Det var planlagt middag kl 19.00, og i denne båten skulle man ikke tulle med planer. Laks sto på menyen. To hele fileter skulle stekes i ovnen i 40 minutter, og det skulle være godt med tilbehør.

Kokka satte sjøbein og startet kokkelering. Lukt av laks og store bølger gjorde at hun ble satt ut av spill resten av turen. Hun lærte både at laks egner seg

Les mer

Flere saker fra SEILmagasinet

70-fots trimaranen «Maserati» fikk store skader under opplag i Italia etter å ha blitt utsatt for uvær.
SEILmagasinet 18.08.2022
Den 26-28 augusti är det dags för Orust Sailboat Show - med Öppet Varv. Tillsammans med Hallberg-Rassys egna arrangemang Öppet Varv bjuder vi på en härlig båtmässa med seglingsinspiration, världspremiärer och glädje.
SEILmagasinet 18.08.2022
Fjorårsvinner Morten Jensen skal forsvare tittelen mot gammel kollega fra Seilmagasinet
SEILmagasinet 18.08.2022
Forskerne har analysert dataene angående interaksjon mellom båt og spekkhoggere. Her er hva de fant.
SEILmagasinet 18.08.2022
J/97 er perfekt for å kose seg på sjøen, og imponerer på de fleste punkter, bortsett fra pris.
SEILmagasinet 18.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt