AddToAny

Sikkerhetsrådet fordømmer drapet på Shireen Abu Akleh

FNs sikkerhetsråd fordømmer på det sterkeste drapet på Al Jazeera-reporteren.
- Medlemmene av Sikkerhetsrådet ber om en umiddelbar, grundig, transparent, rettferdig og upartisk etterforskning av drapet, heter det i en uttalelse.

Norge har sammen med De forente arabiske emirater og USA forhandlet fram uttalelsen, som alle 15 medlemmene i rådet er enige i.

De 15 landene i Sikkerhetsrådet uttrykker sin dypeste medfølelse til de etterlatte og understreker at de vil fortsette å følge situasjonen nøye.

- Det er viktig at FNs sikkerhetsråd har kommet ut med en felles uttalelse som fordømmer drapet på journalist Shireen Abu Akleh på det sterkeste. Beskyttelse av journalister og mediearbeidere er en prioritert sak for Norge, og det gjelder også for vårt arbeid som medlem av Sikkerhetsrådet, uttaler Norges FN-ambassadør Mona Juul til NTB.

Shireen Abu Akleh, som også hadde amerikansk statsborgerskap, hadde jobbet for Al Jazeera i de okkuperte palestinske områdene siden 1997 og nøt stor anerkjennelse som journalist.

Akleh ble skutt i hodet og drept under et israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag. Andre journalister som var til stede, inkludert en som ble såret, sier de israelske soldatene åpnet ild mot dem, til tross for at de bar vester og hjelmer merket med «PRESS».

Image-text:

Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble skutt i hodet og drept under et israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir i Jenin på den okkuperte Vestbredden onsdag.

Foto: Ariel Schalit / AP / NTB

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Taliban har begynt å tvinge kvinner til å dekke til ansiktet når de er på lufta. Nyhetsankrene lover å kjempe videre for kvinners rettigheter i Afghanistan.
Journalisten 22.05.2022
Fra 1. juni forsvinner Facebook-siden «NRK Nyheter». Siden har i skrivende stund 502.303 følgere, noe som gjør den til landets største innen nyheter.
Journalisten 22.05.2022
En tidligere skrotet medieavtale hentes fram igjen for at det danske folk skal kunne følge store idrettsarrangementer på nasjonale TV-kanaler.
Journalisten 22.05.2022
- Jeg er stolt av at jeg leverer fra meg en avis i bedre stand enn da jeg tok over jobben.
Journalisten 20.05.2022
Partene er blitt enige om presse- og medieoverenskomsten.
Journalisten 20.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt