AddToAny

Samspillsentrepriser - for store og små

Samspillsentrepriser - for store og små
Kostnadssprekker og tvister har vært gjengangere i vegprosjekter de seneste årene. Det har ledet til at flere av de store offentlige byggherrene, som Statens vegvesen og fylkeskommunene, retter nytt fokus mot å få mest ut av ressursene - mest mulig veg for pengene.
FOR Å OPPNÅ det mener vi at samspillsentrepriser hvor byggherren og entreprenøren utvikler prosjektene i samarbeid bør brukes mer. Samspillsentrepriser passer for flere prosjekter enn du kanskje tror.

Arbeid sammen
Byggherrer flest gjennomfører veg- og VA-prosjekter i et format hvor byggherren først prosjekterer, og entreprenøren deretter utfører arbeidene i tråd med byggherrens beskrivelse. Dette har vist seg å by på en rekke utfordringer som leder til konflikter og økte kostnader. Ikke minst gjelder det situasjoner der det blir nødvendig med omprosjektering, fordi den opprinnelige prosjekteringen ikke viser seg å være egnet når entreprenøren kommer i gang med arbeidene og får kjennskap til prosjektet.
Vår erfaring er at de gode løsningene kommer på bordet når byggherren og entreprenøren jobber sammen om hvordan prosjektene skal løses og gjennomføres. Den enkleste måten å få til det på, er å bruke samspillsentreprisen, hvor partene kan jobbe sammen på en annen måte enn man får til i andre entrepriseformer.
Samspill
Gå til mediet

Flere saker fra Våre Veger

Sotra Link leverte det beste tilbudet, og sikret seg den historisk store OPS-kontrakten på byggingen av det nye Sotrasambandet.
Våre Veger 29.09.2021
De som bor der er veldig fornøyd.
Våre Veger 29.09.2021
- DEN OPPRINNELIGE fristen for åpningen var 1. oktober, men vår entreprenør BMO har stått på gjennom hele sommeren for å bli ferdige før fristen, og det har de klart.
Våre Veger 29.09.2021
DEN JAPANSKE GRAVEMASKINPRODUSENTEN Takeuchi, som har spesialisert seg på gravemaskiner opp til 14 tonn, introduserer et Engcon Readyalternativ for gravemaskinen TB295W.
Våre Veger 29.09.2021
WALAN MASKIN PÅ Jessheim tok nylig i bruk denne anleggsvalsen med det grommeste av dokumentasjonssystemet til valse; Trimble Earthworks.
Våre Veger 29.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt