Kjøttbransjen
13.06.2024
- Det er imponerende mye kunnskap i denne organisasjonen, kunnskap som bør nå ut til flere. Jeg tror vi kan bidra mer aktivt i samfunnsdebatten.
Det sier Animalias nye direktør, Edel-Anita Westhagen i dette intervjuet.
I oktober i fjor tok Westhagen over stafettpinnen som administrerende direktør i Animalia, etter at Tor Arne Ruud gikk av med pensjon etter 40 år i kjøtt- og eggbransjens tjeneste.
Kom fra Orkla
- Jeg ville nærmere naturen, dyrene og landbruket, sier Westhagen, som kom fra stillingen som produktutviklingsdirektør i Orkla Foods Norge hvor hun hadde vært i nesten 30 år.
Med en far som jobbet i Nestlé, utviklet hun tidlig interesse for matproduksjon og råvarer. Edel tok utdannelse innen matvitenskap ved Norges Landbrukshøgskole i Ås, dagens NMBU. Etter studiene fikk hun jobb som trainee i Orkla-konsernet, hvor første stopp var Stabburets kjøttforedlingsanlegg i Fredrikstad.
- Det har vært spennende å lede utviklingen av folkekjære produkter som Grandiosa, Nora, Idun, Toro, Stabburet, Vossafår og mange flere. Å ha ansvar for produktenes kvalitet og smak, for sunnhet, emballasje og bærekraft, og hele tiden bevege seg i forhold til trender og ny kunnskap har vært utroli
Gå til medietI oktober i fjor tok Westhagen over stafettpinnen som administrerende direktør i Animalia, etter at Tor Arne Ruud gikk av med pensjon etter 40 år i kjøtt- og eggbransjens tjeneste.
Kom fra Orkla
- Jeg ville nærmere naturen, dyrene og landbruket, sier Westhagen, som kom fra stillingen som produktutviklingsdirektør i Orkla Foods Norge hvor hun hadde vært i nesten 30 år.
Med en far som jobbet i Nestlé, utviklet hun tidlig interesse for matproduksjon og råvarer. Edel tok utdannelse innen matvitenskap ved Norges Landbrukshøgskole i Ås, dagens NMBU. Etter studiene fikk hun jobb som trainee i Orkla-konsernet, hvor første stopp var Stabburets kjøttforedlingsanlegg i Fredrikstad.
- Det har vært spennende å lede utviklingen av folkekjære produkter som Grandiosa, Nora, Idun, Toro, Stabburet, Vossafår og mange flere. Å ha ansvar for produktenes kvalitet og smak, for sunnhet, emballasje og bærekraft, og hele tiden bevege seg i forhold til trender og ny kunnskap har vært utroli