AddToAny

- Samfunnsdebat ten trenger mer fakta

- Det er imponerende mye kunnskap i denne organisasjonen, kunnskap som bør nå ut til flere. Jeg tror vi kan bidra mer aktivt i samfunnsdebatten.
Det sier Animalias nye direktør, Edel-Anita Westhagen i dette intervjuet.
I oktober i fjor tok Westhagen over stafettpinnen som administrerende direktør i Animalia, etter at Tor Arne Ruud gikk av med pensjon etter 40 år i kjøtt- og eggbransjens tjeneste.

Kom fra Orkla
- Jeg ville nærmere naturen, dyrene og landbruket, sier Westhagen, som kom fra stillingen som produktutviklingsdirektør i Orkla Foods Norge hvor hun hadde vært i nesten 30 år.
Med en far som jobbet i Nestlé, utviklet hun tidlig interesse for matproduksjon og råvarer. Edel tok utdannelse innen matvitenskap ved Norges Landbrukshøgskole i Ås, dagens NMBU. Etter studiene fikk hun jobb som trainee i Orkla-konsernet, hvor første stopp var Stabburets kjøttforedlingsanlegg i Fredrikstad.
- Det har vært spennende å lede utviklingen av folkekjære produkter som Grandiosa, Nora, Idun, Toro, Stabburet, Vossafår og mange flere. Å ha ansvar for produktenes kvalitet og smak, for sunnhet, emballasje og bærekraft, og hele tiden bevege seg i forhold til trender og ny kunnskap har vært utroli
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

For Trond Viggo Våga er pølse jul og bursdag på én gang. Nå har han tatt over Pølseboden i Haugesund og håper det skal gå an å redde pølsebodene som norsk urkultur.
Kjøttbransjen 13.06.2024
Etter ett år som styremedlem i Gårdsand, tar Erik Høgh (bildet) steget opp og avløser Harald Bjerknes som daglig leder i Vestfold-bedriften.
Kjøttbransjen 13.06.2024
En stempelfyller som er ekstremt skånsom mot kjøttråvaren i forbindelse med produksjon av pølser og andre produkter! Det er betegnelsen Foodtech bruker om nyvinningen fra maskinprodusenten Frey.
Kjøttbransjen 13.06.2024
O S LO - Vi trenger videre vekst i mat- og kjøttindustrien både når det gjelder volum og produktutvikling. I en slik sammenheng er NM i kjøttprodukter av stor betydning.
Kjøttbransjen 13.06.2024
Toten Kjøtt sikret seg medaljer for halvparten av produktene bedriften deltok med under årets NM. Og seks gull er et historisk sterkt resultat for denne tradisjonsrike bedriften på Toten.
Kjøttbransjen 13.06.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt