Kjøttbransjen
12.05.2022
Matvaretabellens analyser av storfe stammer i stor grad fra 1995, mens fettsyresammensetningen ble analysert i 2009-10. Det har skjedd endringer i storfeproduksjonen som kan ha innvirkning på næringsstoffsammensetningen i kjøttet. Derfor er det behov for å gjennomføre nye næringsstoffanalyser.
I Norge er gjennomsnittlig forbruk av rødt kjøtt omtrent 765 gram råvare pr. person i uken. Av dette er en tredjedel storfekjøtt. Denne andelen har vært mer eller mindre stabil de siste 30 årene. De norske kostrådene anbefaler inntil 500 gram tilberedt rødt og bearbeidet rødt kjøtt i uken. Dette tilsvarer 700-750 gram rå vekt.
Et tett samarbeid mellom Mattilsynet, Universitetet i Oslo (UiO), Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF), Nortura, MatPrat og Animalia har resultert i at næringsinnholdet av storfe i Matvaretabellen (MVT) nå blir oppdatert.
Planlegging er avgjørende
Bakgrunnen for oppdateringsprosjektet var en henvendelse fra Helsed
Gå til medietEt tett samarbeid mellom Mattilsynet, Universitetet i Oslo (UiO), Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF), Nortura, MatPrat og Animalia har resultert i at næringsinnholdet av storfe i Matvaretabellen (MVT) nå blir oppdatert.
Planlegging er avgjørende
Bakgrunnen for oppdateringsprosjektet var en henvendelse fra Helsed