Kjøttbransjen
10.06.2021
Robotene klarer å gripe et kjøttstykke, og de klarer til og med å plukke opp en tomat. Det gir nye muligheter for automatisering i kjøttbransjen.
- De mest kompliserte oppgavene må du fremdeles ha mennesker til å gjøre. Men med de robotene som vi har utviklet, er det fullt mulig å få robotene til å sortere råvarer, gripe og gjøre enkel manipulasjon, sier Ekrem Misimi.
Tomat og kjøtt
Han arbeider egentlig med sjømat, som seniorforsker på Sintef Ocean. Men de nye robotene som han arbeider med, er akkurat like aktuelle for kjøttindustrien som for fiskeriene. Når han lærer roboten å gripe en tomat og en fiskefilet uten å knuse dem, er det lærdom som er minst like aktuell på en produksjonslinje for kjøtt.
Sintef-forskerne må gi robotene både visuell og taktil læring. På enkelt nors
Gå til medietTomat og kjøtt
Han arbeider egentlig med sjømat, som seniorforsker på Sintef Ocean. Men de nye robotene som han arbeider med, er akkurat like aktuelle for kjøttindustrien som for fiskeriene. Når han lærer roboten å gripe en tomat og en fiskefilet uten å knuse dem, er det lærdom som er minst like aktuell på en produksjonslinje for kjøtt.
Sintef-forskerne må gi robotene både visuell og taktil læring. På enkelt nors