Baker og Konditor
16.02.2018
En endring i utdannelsen til bakere og konditorer vil med all sannsynlighet gi elevene større faglig kompetanse når de skal ut i lærebedrift. Det setter bransjen pris på.
I Bergen har ikke Baker Brun ansatt noen av lærlingene de har hatt de senere årene. De holder ikke det ønskede nivået, sier produksjonssjef i Baker Brun, Bente Litleskaret.
- Det er vanskelig å finne de flinkeste lærlingene som har en stor interesse for faget og som trives i en slik jobb som dette er. Vi har ikke funnet disse på noen år og vi ønsker en omlegging av utdanningen velkommen. Vi blir jo veldig optimistiske med tanke på å finne de flinke lærlingene fremover, sier Litleskaret.
Behov for flinke fagfolk
En omlegging i utdanningsløpet vil være viktig for Baker Brun, som stadig er på jakt etter nytt blod som kan følge bedriften inn i fremtiden.
- For oss er det veldig viktig å gi lærlingene en god og faglig opplæring. Dette må de ha for å utvikle seg til flinke fagfolk, som jo er det vi har behov for. Jeg tror større faglig kompetanse fra skolen vil gi mer selvgående lærlinger som vil frigjøre tid og v
Gå til mediet- Det er vanskelig å finne de flinkeste lærlingene som har en stor interesse for faget og som trives i en slik jobb som dette er. Vi har ikke funnet disse på noen år og vi ønsker en omlegging av utdanningen velkommen. Vi blir jo veldig optimistiske med tanke på å finne de flinke lærlingene fremover, sier Litleskaret.
Behov for flinke fagfolk
En omlegging i utdanningsløpet vil være viktig for Baker Brun, som stadig er på jakt etter nytt blod som kan følge bedriften inn i fremtiden.
- For oss er det veldig viktig å gi lærlingene en god og faglig opplæring. Dette må de ha for å utvikle seg til flinke fagfolk, som jo er det vi har behov for. Jeg tror større faglig kompetanse fra skolen vil gi mer selvgående lærlinger som vil frigjøre tid og v