Norsk Landbruk
25.01.2017
Norske bønder leverer fleire dyr til slakting enn nokon gong før.
Alle piler peika oppover hos norske slakteri i 2016. Aldri har det blitt slakta fleire grisar, talet på saueslakt var det høgaste på 20 år og talet på storfeslakt auka også litt.
Les merDet er grisen som drar av garde med den største auka i slaktevolum. Den totale slaktevekta auka med 3 900 tonn grisekjøt. Vel 50 000 fleire grisar blei sende til slakt, men kvar gris vog i gjennomsnitt 140 gram mindre enn året før.
FLEIRE STARTA MED GRIS
Talet på svineprodusentar som leverte grisar til slakt gjekk opp med 212 i løpet av fjoråret. I 2016 var det 2 606 produsentar som leverte gris til slakteria, viser slaktestatistikken til Animalia. I 2015 kom det til 33 nye produsentar. Det er tredje gongen på denne sida av tusenårsskiftet at talet på


































































































