AddToAny

Reklamasjon og foreldelse: Hva er forskjellen?

Reklamasjon og foreldelse: Hva er forskjellen?
Mange tvister mellom privatpersoner, profesjonelle parter eller i forbrukerforhold springer ut av at kontrakter brytes. Det kan dreie seg om at differensial på bil må byttes ut, selv om man ble lovet av selger at bilen var solid.
Det kan handle om at innkjøpte rundballer har mugg på, eller at den nyinnkjøpte kajakken viste seg å være lekk. I forbindelse med mangelsoppfølgingen i denne type saker, opplever vi ofte at aktørene ikke vet forskjellen på reklamasjon og foreldelse. Dette kan få store økonomiske konsekvenser.

Reklamasjon
Dersom en kjøper mener at selger ikke har levert i tråd med det som var avtalt må han reklamere. En reklamasjon er en beskjed til sin kontraktspart om at avviket ved det leverte påberopes som et kontraktsbrudd.
Vi finner regler om reklamasjon spredt omkring i lovgivningen og i standardkontraktene som gjelder for entreprise. Både lovgivingen og standardkontraktene opererer med to reklamasjonsfrister: En relativ reklamasjonsfrist o
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøttbransjen

OSLO Markedet for kjøtt er generelt på vei tilbake mot balanse, men det er usikkert hvor raskt det går. I første del av 2022 blir det underskudd på storfe og overskudd på gris. På lam og egg kan det gå mot mer overskudd, mens det for neste år blir for lite sau.
Kjøttbransjen 07.10.2021
Ryktene om kjøttbransjens død
Kjøttbransjen 07.10.2021
Etter å ha senket en eagle (to slag bedre en hullets par) på ett av de tøffeste hullene på Sandefjord Golfklubb, kunne Alexander Nygaard innkassere seieren i årets utgave av KLF Open.
Kjøttbransjen 07.10.2021
Oppdal Spekemat investerer nær 140 millioner kroner i et helt nytt produksjonsanlegg på Oppdal. Allerede 1. juli neste år, er det planlagt drift i det nye anlegget.
Kjøttbransjen 07.10.2021
Det har kommet et nytt begrep i kvalitetsverden for næringsmiddelbedriftene: Mattrygghetskultur. Fagsjef for kvalitet og mattrygghet i KLF, Christiane Hoffmann, forklarer konseptet nærmere.
Kjøttbransjen 07.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt