Kjøttbransjen
13.12.2018
Etter flere tiår med økt kjøttforbruk her i landet, synes denne trenden nå å være snudd.
Sterke vinder blåser, og noen gir oss litt motvind; vegetartrenden, kjøttfrie dager, ønsker om redusert fettinntak, osv. Samtidig ser vi en gledelig utvikling rundt matsvinn, hvor vi kaster mindre mat. Dette er svært bra, men er også med på å redusere forbruket. Kjøtt har en svært viktig rolle i vårt kosthold, og bransjen er positive til å bidra med å optimalisere våre produkter i forhold til helse og miljø. Her jobbes det løpende med både salt og fett, i nært samarbeid med myndighetene. Det er viktig å presisere at kjøtt har en solid posisjon i et sunt og riktig sammensatt kosthold.
Med en nedadgående trend i kjøttforbruket og mange år med overproduksjon, kombinert med nye avtaler om økt import, har det over tid gitt oss overproduksjon av både gris og sau/lam. I tillegg ser vi at underdekningen av norsk storfekjøtt krymper år for år, og går i en retning
Gå til medietMed en nedadgående trend i kjøttforbruket og mange år med overproduksjon, kombinert med nye avtaler om økt import, har det over tid gitt oss overproduksjon av både gris og sau/lam. I tillegg ser vi at underdekningen av norsk storfekjøtt krymper år for år, og går i en retning