AddToAny

Reagerer på at Sámimag får beholde 7,5 millioner pressestøttekroner

- Ren gavepakke, sier redaktør til iFinnmark. Det samiske magasinet Sámimag har fått varsel om at Medietilsynet vil kreve 4,4 millioner kroner tilbakebetalt av tidligere utbetalt pressestøtte.
Magasinet fikk totalt 11,9 millioner i støtte for 2019 og 2020, som Medieklagemenda har avgjort de ikke hadde krav på.

Daglig leder Jan Skoglund Paltto har overfor Journalisten kalt pengekravet en skandale.

Men Geir Wulff, ansvarlig redaktør for den samiske avisa Ságat, ser saken på en annen måte. Han reagerer overfor iFinnmark på at magasinet ikke får større krav mot seg:

- Vi reagerer på at Medietilsynet nå kun krever 4,4 millioner kroner av dette tilbakebetalt. Det betyr at magasinet får en ren gavepakke på 7,5 millioner kroner uten å være berettiget til disse pengene. Ingen andre støttesøkere har opplevd en slik statlig sjenerøsitet, men likevel er Sámimag misfornøyd, sier Wulff til iFinnmark.

Journalisten har tidligere omtalt at det var bransjeorganisasjonen Sálas, med Geir Wulff som leder, som sendte klage på tildelingene til Sámimag.

Direktør Hanne Sekkelsten i Medietilsynets juridiske og regulatoriske avdeling har forklart til iFinnmark at tilsynets vurdering er gjort skjønnsmessig.

- Da Medietilsynet innvilget søknadene for 2019 og 2020, stilte vi som en klar forutsetning at midlene skulle benyttes til å utgi avisen. Dette har iSamiPress gjort. Vi har derfor vurdert at det er rimelig at avisen ikke må tilbakebetale de pengene de har brukt på å gi ut avisen fram til og med 2020, men at de tilbakebetaler den delen av mottatt støtte som de ikke har brukt per 31.12.2020. Tilsynet har også tillatt selskapet å beholde 10 prosent driftsmargin i tillegg, da det representerer en rimelig fortjeneste i bransjen, sier Sekkelsten til iFinnmark.

Image-text:

Ságat-redaktør Geir Wulff reagerer på at Medietilsynet ikke krever tilbake alle støttekronene fra Sámimag.

Arkivfoto: Eskil Wie Furunes

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Eg kjøper ikkje den nye politiseringa enkelte har forsøkt å skape rundt Pride, skriv VG-journalist Espen Moe Breivik.
Journalisten 29.06.2022
Går fra Sporten til Dokumentar- og samfunnsavdelingen. Egil Sundvor blir ny redaktør for Dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK, etter seks år som sportsredaktør, melder NRK i en pressemelding.
Journalisten 29.06.2022
Kom samtidig som andre norske nettsider ble angrepet. Oppdatering: VG bekrefter overfor Journalisten at de er utsatt for såkalt tjenestenekt-angrep, og har etter hvert kontroll på situasjonen.
Journalisten 29.06.2022
Arbeidstilsynet og BankID sine nettsider er nede onsdag formiddag.
Journalisten 29.06.2022
- Det har vært konstruktive forhandlinger, og resultatet er positivt totalt sett.
Journalisten 29.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt