AddToAny

Reagerer på «nedpruting»

- Vi driver bedrifter. Da kan vi ikke gi bort inntektsstrømmer mot at vi får et avlingsskadevern som gjør at vi i beste fall ikke går konkurs, sier Arne Manger.
Tidligere bondeopprører Arne Manger reagerer på uttalelsene til Christian Anton Smedshaug, daglig leder i AgriAnalyse.
- Når han mener at vi skal bytte ut kapitalavkastning med et konkursvern, som avlingsskadeerstatningen er, faller det på sin egen urimelighet, spør du meg. Vi driver bedrifter. Da kan vi ikke gi bort inntektsstrømmer mot at vi får et avlingsskadevern som gjør at vi i beste fall ikke går konkurs, sier Manger.
- Investeringsstøtte ser veldig forlokkende ut akkurat der og da. Ja, det hjelper folk til å investere. Men når du regner ut hva den faktisk utgjør i pris, er det forsvinnende lite, fortsetter han.
- Jeg har 500 tonn i kvote. Tre millioner kroner hadde utgjort cirka 25 øre per liter over 25 år. Så lite er det faktisk snakk om, sier Manger.

- Lokker folk
- Smedshaug foreslår at investeringsvirkemidlene skal øke betydelig?
- Ja, men investeringsvirkemidler treffer kun akkurat de bøndene som skal bygge ut der og da. Bare 1-2 prosent av landets bønder får investeringsvirkemidler hvert år. Hvis to prosent får investeringsmidler, går det 50 år før alle har fått, og du skal begynne på runde nummer to. Er det én p
Gå til mediet

Flere saker fra Bondebladet

Det er som kjent en stor etterspørselsvekst etter Cottage Cheese. Med en økning på 42 prosent sammenliknet med i fjor, har anlegget på Frya utvidet produksjonstiden og økt bemanningen.
Bondebladet 19.09.2024
60 prosent av nordmenn velger plastjuletre. Gartnerforbundet frykter at det om få år ikke vil være mulig å velge et norsk juletre.
Bondebladet 19.09.2024
Et kort svar: Grøt, flatbrød, fisk og potet.
Bondebladet 19.09.2024
Stadig færre vil ha ekte juletre. Produsentene trenger forutsigbarhet og et marked, sier landbruks- og matministeren, som kaller forbrukernes juletrepreferanser absurd.
Bondebladet 19.09.2024
Ungdommen gomler cottage cheese og heller i seg Yt. Nå følger Tine opp etterspørselen med nye smaker til de proteinhungrige.
Bondebladet 19.09.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt