Kjøttbransjen
12.12.2019
ListWare er et treårig prosjekt der flere norske matbedrifter har gått sammen om å lage programvare som beregner holdbarhetstider på bakgrunn av omfattende Listeria vekstforsøk.
ListWare er en kortform for «Software for risk assessment of Listeria in ready-to-eat meat products». Målet for prosjektet er å utvikle nyttig programvare til bruk hos matbedrifter som produserer spiseklare produkter, slik at deres risikovurderinger blir mer treffsikre. Dermed vil risikoen for sykdom forårsaket av Listeria i spiseklare produkter reduseres. Matsvinn kan også reduseres ved at butikk og forbruker kaster mindre hvis holdbarhetene blir mer korrekte og lengre.
DETTE ER LISTWARE-PROSJEKTET
Matbedrifter som produserer spiseklare produkter har ansvar for å bestemme riktig holdbarhet for sine produkter. Bedriftene må vurdere potensialet for Listeria-vekst og kvalitetsforringelse for hvert enkelt produkt. I ListWare-prosjektet har de største slakteriene og matbedriftene gått sammen om felles
Gå til medietDETTE ER LISTWARE-PROSJEKTET
Matbedrifter som produserer spiseklare produkter har ansvar for å bestemme riktig holdbarhet for sine produkter. Bedriftene må vurdere potensialet for Listeria-vekst og kvalitetsforringelse for hvert enkelt produkt. I ListWare-prosjektet har de største slakteriene og matbedriftene gått sammen om felles