AddToAny

Problemløseren

Da Camilla Huggins Aase (39) ble heltidstillitsvalgt, måtte Oslo Kongressenter ut med tre millioner kroner for å tilrettelegge for rullestolen hennes. Det er det verdt, mener hun.
- Jeg blir jævlig forbannet når vi ikke er kommet lenger i 2019, sier Camilla Huggins Aase.
Bergenseren er lettere indignert der hun sitter i hjørnesofaen i leiligheten sin. Balkongdøra står på vidt gap. Den klamme juni-sommeren har inntatt Kværnerbyen i Oslo.
Men det er ikke lavtrykk og regn i lufta som irriterer henne. Camilla er tross alt født og oppvokst i Bergen. Hun snakker om de 85 000 funksjonshemmede i Norge som står utenfor arbeidslivet og som gjerne vil inn. De - akkurat som deg og meg - vil jobbe, betale skatt og føle seg verdsatt, men de trenger hjelp for å komme i gang.
- Funksjonshemmede er en ressurs og ikke byrde for samfunnet. Det må folk forstå.
Siden 2013 har hun, som politisk rådgiver i Norsk Handikapforbund, kjempet for at politikere og arbeidsgivere får øynene opp for disse ubrukte ressursene. Nå er hun heltidstillitsvalgt i NTL Sentralforvaltningen med kontor i Folkets Hus, tett på LO-ledelsen. Hun håper fagbevegelsen snart våkner opp.
- LO har vært helt fraværende på dette feltet. Det er forståelig at de er mest opptatt av medlemmene som jobber, men alle gode krefter må bidra.

Venner i hele verden. For Camilla startet kampen lenge før. Natt til 18. mai 1980, var det god stemning i gatene i Bergen og vanskelig å oppdrive en taxi. Moren, som hadde født to barn, stresset ikke med å dra til sykehuset. Da hun først kom inn litt utpå natta, var fødselen i allerede gang. Jordmødrene konstaterte setefødsel og at det var for seint med keisersnitt. Like etter kom Camilla ut med rumpa først.
- Jeg var visst ganske blå like etter fødsel, sier hun og smiler.
Setefødselen førte til fødselsskaden cerebral parese, en samlebetegnelse p
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NFF-magasinet

Markørene er spesielt utsatt.
NFF-magasinet 29.01.2020
Kuttene i fengslene har ikke ført til mer innelåsing og isolasjon, mener justisministeren.
NFF-magasinet 29.01.2020
Aspirantene mottar uniformer for 12 000 kroner per stykk.
NFF-magasinet 29.01.2020
Fengselssko skal tåle betong og blodsøl. Det gjør de knapt.
NFF-magasinet 29.01.2020
I fjor vinter var det så kaldt at Børge Masterdalshei ved Spordrift i Mo i Rana fikk sko med innlagt varme. - De er helt fantastiske, sier han.
NFF-magasinet 29.01.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt