AddToAny

PFU behandler klage fra helsedirektør mot Klassekampen

Tre åpne saker på PFU-lista til møte tirsdag 24. mai. Når Pressens Faglige Utvalg (PFU) samles til møte tirsdag 24. mai, står tre åpne saker på sakslista.
Utvalget behandler blant annet klage fra helsedirektør Tore Åm i helseforetaket Helse Nord-Trøndelag, mot Klassekampen for artikkelen «Helsetoppens spesialavtale».

I klagen skriver Åm at spesialavtalen avisa fikk innsyn i og omtalte, var en «skisse til en intensjonsavtale» som aldri ble signert og aldri lagt fram for styret.

Likevel etterlater Klassekampen et inntrykk av at det er snakk om en reell avtale, til tross for at de hadde fått beskjed om at så ikke var tilfellet, skriver Åm i klagen.

Klassekampen har avvist presseetiske overtramp, og i tilsvarsrunden påpekt at dokumentet både var signert og arkivert hos Helse Nord-Trøndelag.

«Vi mener at Klassekampen, til tross for at han ikke ville la seg intervjue, i artikkelen har strekt seg langt for å få fram Åms versjon av grunnlaget for at han ønsket avtalen og betydningen han mener den hadde - eller ikke hadde. Også styreleders versjon - at styret ikke ville betraktet en slik avtale som bindende - er tydelig tatt med i artikkelen», skriver avisa i tilsvaret.

Klagen gjelder Vær varsom-punktene 4.4 om dekning i tittel og ingress, 3.2 om faktakontroll og 4.1 om saklighet og omtanke i innhold og presentasjon.

PFU-saker tirsdag 24. mai 2022:

Bane Nor mot Aftenposten

Tore Åm mot Klassekampen

Stein Gudvangen mot Budbæreren

NN mot Lofotposten (lukket sak)

Hele PFU-møtet kan følges direkte hos Journalisten.no.

Image-text:

PFU samles tirsdag 24. mai. Her ved leder Anne Weider Aasen.

Foto: Marte Vike Arnesen

Les mer

Flere saker fra Journalisten

- Plukket opp et våpen og begynte å skyte, forteller Olav Rønneberg.
Journalisten 25.06.2022
Mediene har rett til å sette et søkelys på kritikkverdige forhold. Men kritisk journalistikk kan også innebære en viss fare for at totalpakka blir for mye. Det ble det i VG, ifølge PFU.
Journalisten 24.06.2022
Bli med på en spesial sommerquiz om rock og sånt pluss annet snacks, det er jo Tons of Rock på Ekebergsletta.
Journalisten 24.06.2022
- Disse pengesterke egoene har nå bestemt seg for å bruke alle virkemidler for å vinne, sier den sparkede Resett-redaktøren.
Journalisten 24.06.2022
Tysklands folkevalgte har med stort flertall opphevet en lov som forbød annonsering for abort.
Journalisten 24.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt