AddToAny

Parker og turområder må fornyes, ikke bare vedlikeholdes

Parker og turområder må fornyes, ikke bare vedlikeholdes
KRONIKK: De fleste kommuner har ikke noen overordnet strategi for hvordan de skal utvikle grøntområdene sine. I verste fall kan det føre til at disse områdene sakte, men sikkert forfaller.
Offentlige grøntområder, som parker og turområder er populære steder å besøke, spesielt om sommeren. De tiltrekker seg turister, de er levested for fugler og dyr og de gir rom for friluftsliv.

Kommunene forventer både mer besøk i grøntområder, og flere tilrettelagte grøntområder å ta vare på.

Men de som har det daglige ansvaret for disse områdene ser at budsjettene deres ikke strekker til for å holde de grønne områdene fri for søppel og med klippede plener og velholdte stier.

Flere utfordringer

I kommunal grøntforvaltning jobber de fleste ansatte med bestilling og daglig kontroll av plenklipping og søppelhåndtering. Det er få som jobber med overordnet strategi.

Strategi handler om å lage planer for nye områder, lage gode rutiner for vedlikehold og utvikling av områdene. Det handler om å se sammenhenger og etablere god kommunikasjon mellom kommunale myndigheter, som helse og kultur. En slik strategi er viktig for å vise politikere og kommunale ledere hvordan samfunnets grøntområder kan utvikles til beste for alle.

Nylig inviterte vi alle kommuner til svare på en spørreundersøkelse, hvor målet var å beskrive grøntanleggsforvalting i nor

Les mer

Flere saker fra forskning.no

Svangerskapskvalme opptrer ofte på ettermiddagen og kvelden også, ifølge en ny studie. Forskerne mener begrepet morgenkvalme er misvisende og mener vi bør slutte å bruke det.
forskning.no 07.07.2020
KRONIKK: Det fine med forskning på sport og idrett, er at det gjør det mulig å observere fenomener som ofte er vanskelig observerbare i andre verdener.
forskning.no 07.07.2020
Folkehelseinstituttet har fått et midlertidig forbud fra Datatilsynet mot å behandle personopplysninger i Smittestopp.
forskning.no 07.07.2020
I januar 2021 begynner det internasjonale tiåret for å reparere ødelagt natur. Norsk institutt for naturforskning markerer starten med Norges første helhetlige konferanse om restaurering av natur, 18.og 19. januar neste år.
forskning.no 07.07.2020
En ny studie viser en positiv sammenheng mellom et moderat alkoholinntak og mental helse. Men det betyr ikke at du bør begynne å drikke hvis du er avholds.
forskning.no 07.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt