AddToAny

P3 Gaming legger ned etter ett år: - Stort nederlag

Sender sin siste sending fredag ettermiddag. NRK P3 Gaming har fredag ettermiddag sin aller siste direktesending, melder NRK P3 selv fredag kveld. Redaksjonen ble startet opp som et pilotprosjekt i fjor, men legges nå ned etter litt over ett år.
- Det er kjempetrist at vi skal legges ned, og at det er slutt på innholdet som redaksjonen og jeg brenner for. Spill er viktig for oss, så dette føles som et stort nederlag, sier prosjektleder Espen Skagen til P3.

Fra klokken 14.00 til 20.00 fredag kommer redaksjonen til å ha direktesending på Twitch i sitt siste farvel med følgerne.

- Vi synes det er tungt å ta farvel til publikum. Dette er forferdelig trist, sier programleder Mikkel Løwe.

Programsjef Ida Kvissel i NRK Viten varsler at de vil fortsatt satse på gaming, men at de vil endre kursen.

- Vi vil ha innholdet tilbake på egne plattformer. Det betyr ikke at vi ikke bryr oss om målgruppa, men vi kommer ikke til å benytte oss av denne formen som vi har gjort til nå, sier hun til egen kanal.

Tidligere i år omtalte Journalisten satsingen fra NRK P3 i en sak om hvordan etablerte medier kan dekke fenomenene gaming og e-sport.

- Jeg tror at hvis en redaksjon vil jobbe med gaming, så vil de stille sterkt hvis de kan mye om det og hvilke plattformer gamere bruker, sa Skagen til Journalisten den gang.

- Det er i gaming som i fotball, andre idretter og hobbyer. Det er både positive og negative historier å fortelle. Det er superviktig at det kommer frem positive fortellinger også, fordi gaming kommer til å være viktig for mange generasjoner fremover, sa han også.

Nå er det foreløpig slutt på akkurat denne satsingen i NRK P3.

Image-text:

Espen Skagen har vært prosjektleder for NRK P3 Gaming i Trondheim.

Arkivfoto: Eskil Wie Furunes

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Kan bli ny runde for ærekrenkelsessaken. Taxieieren som saksøkte lokalavisa Raumnes for ærekrenkelser, har besluttet å anke dommen fra tingretten. Det bekrefter taxieierens advokat Per Danielsen til Journalisten.
Journalisten 06.12.2019
Styrker laget. Gunnar Sætra (59) starter 1. februar i full stilling som redaksjonssjef for Sør-Varanger Avis.
Journalisten 06.12.2019
Iskald beregning. Kommentaren ble først publisert i Dagsavisen. Gjengitt med tillatelse. Lite er som å sitte på ræva i et varmt kontorlandskap og hytte med sin Lano-myke neve mot ekte furete, værbitte mannfolkhelter i nød.
Journalisten 06.12.2019
- Ikke prøv deg! Demokraten Nancy Pelosi satte en journalist kontant på plass da han spurte henne om hun hater Donald Trump. - Ikke prøv deg! befalte hun, tydelig opprørt.
Journalisten 05.12.2019
- Dummeste tittelen jeg noen gang har sett. Med tittelen «Black Friday» og bilder av Romelu Lukaku og Chris Smalling har den italienske avisen Corriere dello Sport satt sinnene i kok.
Journalisten 05.12.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt