AddToAny

P3 Gaming legger ned etter ett år: - Stort nederlag

Sender sin siste sending fredag ettermiddag. NRK P3 Gaming har fredag ettermiddag sin aller siste direktesending, melder NRK P3 selv fredag kveld. Redaksjonen ble startet opp som et pilotprosjekt i fjor, men legges nå ned etter litt over ett år.
- Det er kjempetrist at vi skal legges ned, og at det er slutt på innholdet som redaksjonen og jeg brenner for. Spill er viktig for oss, så dette føles som et stort nederlag, sier prosjektleder Espen Skagen til P3.

Fra klokken 14.00 til 20.00 fredag kommer redaksjonen til å ha direktesending på Twitch i sitt siste farvel med følgerne.

- Vi synes det er tungt å ta farvel til publikum. Dette er forferdelig trist, sier programleder Mikkel Løwe.

Programsjef Ida Kvissel i NRK Viten varsler at de vil fortsatt satse på gaming, men at de vil endre kursen.

- Vi vil ha innholdet tilbake på egne plattformer. Det betyr ikke at vi ikke bryr oss om målgruppa, men vi kommer ikke til å benytte oss av denne formen som vi har gjort til nå, sier hun til egen kanal.

Tidligere i år omtalte Journalisten satsingen fra NRK P3 i en sak om hvordan etablerte medier kan dekke fenomenene gaming og e-sport.

- Jeg tror at hvis en redaksjon vil jobbe med gaming, så vil de stille sterkt hvis de kan mye om det og hvilke plattformer gamere bruker, sa Skagen til Journalisten den gang.

- Det er i gaming som i fotball, andre idretter og hobbyer. Det er både positive og negative historier å fortelle. Det er superviktig at det kommer frem positive fortellinger også, fordi gaming kommer til å være viktig for mange generasjoner fremover, sa han også.

Nå er det foreløpig slutt på akkurat denne satsingen i NRK P3.

Image-text:

Espen Skagen har vært prosjektleder for NRK P3 Gaming i Trondheim.

Arkivfoto: Eskil Wie Furunes

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Pandemien har innskrenket pressefriheten, uttaler CPJs direktør.
Journalisten 15.07.2020
Medier24-redaktøren har tro på lysere tider. - Det er fortsatt tungt, det er det. Vi merker det fortsatt på kroppen.
Journalisten 15.07.2020
Ny base i regionen. Storavisen New York Times flytter deler av sin redaksjon fra Hongkong til Sør-Korea på grunn av Kinas inngripende sikkerhetslov.
Journalisten 15.07.2020
Nyhetsredaktøren håper dokumentaren nå vil bli vist. Helsebyråden i Aarhus trekker kravet om en midlertidig forføyning mot dansk TV 2 og vil frafalle saken mot fire TV 2-ansatte for skjult opptak på et sykehjem.
Journalisten 14.07.2020
- Jeg tror mange er redde for å bli misforstått. - Minoriteter har en tendens til å være skeptiske til å stå frem i mediene fordi de er redde for måten de vil bli fremstilt på.
Journalisten 14.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt