Kjøttbransjen
22.08.2024
OSLO Nærsagt alle i vår bransje vet at kjøttbransjeveteranen Jøran Olsson er en ivrig seiler og bruker mye av sin fritid til havs. Det ikke fullt så mange er klar over, er at han også trives på landeveien - som turbuss-sjåfør.
Han har etter 24 år som daglig leder definitivt hatt sin siste arbeidsdag i Norsk Kjøtthandel (NK). Men Jøran Olsson er ikke nødvendigvis tapt for norsk kjøttbransje. Fra før er han styreleder i Oslo-bedriften A. Strøm-Larsen, og han ser ikke bort fra at det kan bli flere styreverv. Ja, faktisk samme dag som han hadde gitt beskjed om sin fratreden i NK, fikk han forespørsel fra en kjøttbedrift om å bidra med sin bransjekunnskap Og kanskje kan bransjefolk som skal ut på busstur, «risikere» å treffe på nettopp Olsson i sjåførsetet.
Men la oss ta ting litt kronologisk: Jøran Olsson har en mangslungen kjøttkarriere bak seg. Kjøttcentralen er i den sammenheng stikkordet. Som nybakt pølsemaker for mer enn 40 år siden, var det naturlig å starte karrieren i familiebedriften i Oslo. Faren, Ragnar Olsson drev denne sammen med sin kompanjong Kjell Øverland og da sistnevnte døde så altfor tidlig, var det Olsson-familien som sikret videre aktivitet i bedriften som ble etablert tilbake i 1930.
- Det var pølsemaker jeg i utgangspunktet skulle jobbe som i Kjøttcentralen, men interessen for salg ble tidlig vekket hos meg. Du vet en pølsemak
Gå til medietMen la oss ta ting litt kronologisk: Jøran Olsson har en mangslungen kjøttkarriere bak seg. Kjøttcentralen er i den sammenheng stikkordet. Som nybakt pølsemaker for mer enn 40 år siden, var det naturlig å starte karrieren i familiebedriften i Oslo. Faren, Ragnar Olsson drev denne sammen med sin kompanjong Kjell Øverland og da sistnevnte døde så altfor tidlig, var det Olsson-familien som sikret videre aktivitet i bedriften som ble etablert tilbake i 1930.
- Det var pølsemaker jeg i utgangspunktet skulle jobbe som i Kjøttcentralen, men interessen for salg ble tidlig vekket hos meg. Du vet en pølsemak