Dagligvarehandelen
10.05.2016
Det melder Meny, som har hentet sine tall fra Matmerk. Lokalmat er et segment i dagligvare som vokser hele tre ganger raskere enn dagligvaremarkedet ellers, sier seniorrådgiver Kay Jørgen Nilsen i Matmerk i en pressemelding.
Størst økning i fjor hadde salget av lokalbrygget øl, med hele 28,6.
Les merI samarbeid med dagligvarekjedene og flere andre sentrale bransjeaktører, lanserte Matmerk bransjeportalen Lokalmat.no i midten av januar i år. I dag finnes 337 produsenter på bransjesiden som er ment å være det viktigste bindeleddet mellom matprodusenter og innkjøpere i dagligvare- og restaurantmarkedet.
De siste årene har Meny-laugets leder Espen Schøning Lie jobbet med å løfte fram lokal mat i Meny-kjeden. I dag kan kjeden by på over 2000 produkter som defineres som lokalmat. Disse stammer fra mer enn