AddToAny

OMSORG + - mer enn vanlige omsorgsboliger

OMSORG + - mer enn vanlige omsorgsboliger
Et viktig prinsipp for fremtidens eldreomsorg er å holde de eldre fra sykehjemmene så lenge som mulig. Da trengs nye boformer som kan by på mer enn de tradisjonelle omsorgsboligene
Sentralt på østkanten i Oslo ligger Kampen Omsorg+. Kampen bydel som er kjent for sin gamle og fargerike trehusbebyggelse i bratte gater. Men de 91 omsorgsleilighetene ligger i et moderne bygg med utsikt fra takterrassen over Oslofjorden.

- Mange av de eldre som er her, ville trengt sykehjem uten et Omsorg+tilbud , forteller daglig leder Marit Müller-Nilssen.

Det er Oslo kommune ved bestillerkontorene som tildeler tilbudet. Kampen Omsorg+ eies og drives av Kirkens Bymisjon.

Innovasjon i omsorg I 2011 ble en offentlig utredning ved navn Innovasjon i omsorg utgitt. Den ble en rettesnor ved etableringen av Kampen Omsorg + året etter.

- Utredningen sa mye om framtidens eldreomsorg, blant annet at vi trenger nye boformer og bruk av velferdsteknologi for å møte fremtidens helseutfordringer. Når offentlige styringsorganer hadde pekt ut en så tydelig retning tok vi for oss anbefalingene og så hva vi kunne få til hos oss, forteller Müller-Nilssen.

Kampen Omsorg+ har store fellesarealer med stuer, kafe, takterrasse, bibliotek og treningsrom. De kan huse et mangfoldig aktivitetsprogram som administreres av ansatte og et nettverk av frivillige.

Omsorg+ er ikke h
Gå til mediet

Flere saker fra Helsefagarbeideren

Aldring var ett av temaene som ble grundig belyst på Eidskog kommunes kurs for pårørende til personer med utviklingshemning. Påfyll av kunnskap ga deltakerne mersmak; nå vil de videreføre fellesskapet.
Helsefagarbeideren 26.11.2019
I Norge blir du satt under vergemål om du trenger hjelp til å ta beslutninger. FN mener ordningen bryter med menneskerettighetene til funksjonshemmede. Mange mener at et beslutningsstøttesystem bør opprettes istedenfor.
Helsefagarbeideren 26.11.2019
Menneskerettighetene gjelder for absolutt alle mennesker. De aller fleste er enig i dette. Det har likevel vært vanlig å tenke at annerledeshet, eller kognitive utfordringer er begrunnelse for at rettighetene ikke skal gjelde for dem som ikke er som «oss».
Helsefagarbeideren 26.11.2019
Det gjør alltid inntrykk å lage reportasjer fra sykehjem og sykehus, og å få være med hjemmetjenesten ut.
Helsefagarbeideren 26.11.2019
På Smidsrød helsehus gir pleiere jevnlig massasje til pasientene. Behandlingen er helsebringende i seg selv, men det er ikke alt. Massasjen er bra for humøret. Også er det den tredje gevinsten som er vel så viktig: styrking av relasjonen mellom pleier og pasient.
Helsefagarbeideren 26.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt