Kjøttbransjen
07.02.2019
7. januar i år ble det nye systemet for fastsettelse av klasse for storfe innført for alle storfeslakteriene i Norge. Den nye metoden baserer seg på forholdet mellom vekt og lengde på slaktet, samt alder, kjønn, rase og data fra Husdyrregisteret.
Nå blir slaktets klasse bestemt automatisk ut fra registreringer om det gjeldende slaktet. Nå i januar har ca. 24 000 slakt - altså 90 prosent av slaktene - blitt klassifisert ved hjelp av det nye systemet.
MER OBJEKTIV METODE
- Overgangen ser ut til å ha gått fint, og gjennomsnittsresultatene ser bra ut etter at vi innførte lengdemåling for alle slakteriene. Den største utfordringen med det nye systemet ligger i å lage ligninger som passer de ulike rasevariantene av kjøttfe, så det vil vi
Gå til medietMER OBJEKTIV METODE
- Overgangen ser ut til å ha gått fint, og gjennomsnittsresultatene ser bra ut etter at vi innførte lengdemåling for alle slakteriene. Den største utfordringen med det nye systemet ligger i å lage ligninger som passer de ulike rasevariantene av kjøttfe, så det vil vi


































































































