Kjøkkenskriveren
07.09.2021
Mange kokker og servitører som er dyktige i jobben ender ofte opp med å få lederansvar, uten å ha den nødvendige kompetansen. - Da kan virksomheten miste en god fagarbeider og i stedet få en dårlig leder, sier Elizabeth Rose Skottheim. Hun er ansvarlig for et nytt studietilbud som skal gi ledere nødvendig faglig ballast.
Det er fagskolen i Vestfold og Telemark som tilbyr utdanning i kjøkken- og restaurantledelse. Den er nettbasert og lagt opp som et deltidsstudium på 30 studiepoeng fordelt på ett år.
Faginnholdet er utviklet i tett samarbeid med ulike aktører innen servering, lokalt og nasjonalt. Fagskolen har også hatt et tett samarbeid med blant annet NHO Reiseliv, Norske Kokkers Landsforening, Opplæringskontoret for restaurant- og matfag, Greveskolen videregående skole, program matfag, og Lærlingekompaniet.
På nettsidene til Fagskolen heter det at formålet med utdanningen er å bidra til å sikre serveringsvirksomheter kompetente ledere, som kan bidra til godt arbeidsmiljø, bedre kvalitet og høyere lønnsomhet i næringen.
FAGLIG PÅFYLL
Opptakskravet er fagbrev som kokk eller servitør eller annen matfaglig utdanning. Det er også mulig å bli tatt opp på grunnlag av realkompetanse.
Målgruppen er voksne fagarbeidere som ønsker faglig påfyll på en effektiv og fleks
Gå til medietFaginnholdet er utviklet i tett samarbeid med ulike aktører innen servering, lokalt og nasjonalt. Fagskolen har også hatt et tett samarbeid med blant annet NHO Reiseliv, Norske Kokkers Landsforening, Opplæringskontoret for restaurant- og matfag, Greveskolen videregående skole, program matfag, og Lærlingekompaniet.
På nettsidene til Fagskolen heter det at formålet med utdanningen er å bidra til å sikre serveringsvirksomheter kompetente ledere, som kan bidra til godt arbeidsmiljø, bedre kvalitet og høyere lønnsomhet i næringen.
FAGLIG PÅFYLL
Opptakskravet er fagbrev som kokk eller servitør eller annen matfaglig utdanning. Det er også mulig å bli tatt opp på grunnlag av realkompetanse.
Målgruppen er voksne fagarbeidere som ønsker faglig påfyll på en effektiv og fleks