Hun vil imidlertid ikke friskmelde næringa økonomisk, selv om det har beveget seg i riktig retning det siste året.
- Vi må holde balansen mellom produksjon og omsetning. Underdekningen vi har nå skyldes bl.a. covid-19, men jeg har trua på at vi går en bedre framtid i møte, sier svinebonden fra Stokke i Sandefjord kommune.
Bygger omdømmeDyrevelferd og bøndenes omdømme er andre tema som kommer til å få mye oppmerksomhet i hennes tid med styreklubba.
- Vi må sørge for å bygge omdømme på en god måte så folk vil spise svinekjøtt. Det er viktig å komme fram med budskapet, og jeg håper tilsynskampanjen som nå pågår i norske grisehus bekrefter at det står bra til.
BærekraftNorsvin har jobbet mye med kunnskapsbygging, og organisasjonen må markedsføre den norske grisen som bærekraftig, mener den nye Norsvin-lederen.
- Den setter mindre klimaavtrykk fordi den spiser mindre fôr per kilo kjøtt den gir, og fôret er basert på norsk korn. Grisen legger beslag på stadig mindre areal, og produsentene fortjener anerkjennelse for den jobben de gjør med å produsere sunne og frisk