Kjøttbransjen
05.11.2020
Food Inspector er et forskerstyrt prosjekt som jobber med å utvikle raske, gode og rimelige instrumenter til å måle kjøttkvalitet. Prosjektet vil ta i bruk bioelektriske målinger til å avdekke kvalitetsfeil i kjøttråvare og til å avsløre feilmerking av kjøtt. Animalia er partner i prosjektet.
Mat er ikke lenger mangelvare i våre tider. Derfor er det andre faktorer som gjør at en forbruker velger et produkt fremfor et annet i butikkhylla. Noe av det viktigste forbrukere legger vekt på i sine valg er kvalitet og mattrygghet. Men selv om vår tid er preget av høyteknologi, og både biler, sykler og møbler er merket som sikre, er det umulig å teste de fleste produkter rutinemessig. Dette gjelder særlig matvarer. Her er tradisjonelle analysemetoder ofte langt dyrere enn produktets utsalgspris.
Daniel Münch viser i denne artikkelen hvordan prosjektet Food Inspector vil ta i bruk bioelektriske målinger til å avdekke kvalitetsfeil i kjøttråvare og til å avsløre feilmerking av kjøtt.
RASKERE MÅLEMETODER
Dermed må vi som forbrukere stole på det vi ser og lukter, og på produsentenes merking.
I tillegg til at prisen på vanlige laboratorieanalyser ofte er høy, kan det ta tid fra prøvetaking til oppdragsgiveren får sine resultater. Men nå gjør nye analysemetoder og trenden med miniatyrisering av elektronikk det mulig å integrer
Gå til medietDaniel Münch viser i denne artikkelen hvordan prosjektet Food Inspector vil ta i bruk bioelektriske målinger til å avdekke kvalitetsfeil i kjøttråvare og til å avsløre feilmerking av kjøtt.
RASKERE MÅLEMETODER
Dermed må vi som forbrukere stole på det vi ser og lukter, og på produsentenes merking.
I tillegg til at prisen på vanlige laboratorieanalyser ofte er høy, kan det ta tid fra prøvetaking til oppdragsgiveren får sine resultater. Men nå gjør nye analysemetoder og trenden med miniatyrisering av elektronikk det mulig å integrer