AddToAny

Ny kai i Forvik

Ny kai i Forvik

En enkel, åpen hvelvkonstruksjon gir god sikt ut på den nye fergekaia.

Vi forsøker å gi bygningene vi tegner distinkte romlige og skulpturelle kvaliteter. I utviklingen av prosjektene etterstreber vi synlige konstruksjoner og enkle, lesbare detaljer.

På Helgelandskysten hadde større båter og flere reisende ført til at fergeleiet ved Forvik handelssted ikke lenger holdt mål. Fylkesrådet i Nordland besluttet derfor å etablere en ny fergekai på den andre siden av den lille vika, og med dette mistet handelsstedet fra 1792 - som huser kaffebrenneri, restaurant og overnattingstilbud - den direkte kontakten med de veifarende.

Vår oppgave bestod i å gi form til det omfattende terrenginngrepet og tegne en servicebygning i tilknytning til den standardiserte fergekaia.

Når det gjelder landskapsutformingen har vårt hovedfokus vært å minimere trafikkarealet (gangopphol

Gå til mediet

Flere saker fra Arkitektur N

Hva gjør man når toalettbygget er ved å gå opp i limingen? Skal man rive og bygge nytt? Eller kanskje bytte ut panel og tak?
Arkitektur N 24.09.2021
Hva gjør du hvis du bor i byen og har fått unge nummer tre, og egentlig ikke har lyst til å flytte av den grunn? Da er det å ringe arkitekten.
Arkitektur N 24.09.2021
«Hytten er bygget over en kvadratisk geometri, og er en enkel abstrakt form, som i møte med naturens kompleksitet gjør oss bevisste på den organiske naturen og vår væren i verden.
Arkitektur N 24.09.2021
Utkikkspunkt Vaulalia er et lite forsamlingslokale som ligger tilbaketrukket i en åsside med utsikt over fjordlandskapet i Bjørheimsbygd i Rogaland.
Arkitektur N 24.09.2021
Hvor går grensen for når et restaurert interiør oppleves som et historisk rom, en utstilling eller et museum? Hos Telegrafen i Drøbak er interiøret tilbakeført i gammel stil og dekorert med objekter som formidler husets historie.
Arkitektur N 24.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt