AddToAny

NRK Super får Stine Sofies Barnerettspris 2022

- Tar jevnlig opp viktige og tabubelagte temaer på en informativ og forståelig måte.
«Deres bidrag er ikke bare viktig. Trolig er det også avgjørende for å nå ut med denne typen kunnskap til barn og unge i hele landet», het det i juryens begrunnelse da NRK Super torsdag mottok Stine Sofies Barnerettspris 2022, ifølge en pressemelding fra Stine Sofies Stiftelse.

Stine Sofies Barnerettspris deles ut til en person, gruppe eller organisasjon som på en fremragende måte arbeider for en barndom uten vold og overgrep.

- NRK Supers visjon er å bidra til at barn som bor i Norge får en trygg og god mediebarndom. I en hverdag som i økende grad domineres av sosiale medier, er en troverdig formidler av relevant nyhetsstoff for barn og unge viktigere enn noen gang, forteller Ada Sofie Austegard, generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse.

- NRK Super mottar årets barnerettspris for deres innsats som en troverdig kanal og nyhetsformidler for barn og unge. Gjennom Supernytt og andre programmer, tar de jevnlig opp viktige og tabubelagte temaer som vold, overgrep, rasisme og psykisk helse på en informativ og forståelig måte. At disse temaene settes på dagsorden, i barnehøyde og i et slikt omfang som NRK Super har vist, er ikke bare viktig. Trolig er det også avgjørende for å nå ut med denne typen kunnskap til barn og unge i hele landet, uttaler styreleder Audun Myhre.

Stiftelsen og prisen er oppkalt etter Stine Sofie, som ble voldtatt og drept i Baneheia i mai 2000.

Image-text:

NRK Super mottok pris på Stine Sofie Senteret. F.v. generalsekretær Ada Sofie Austegard i Stine Sofies Stiftelse, NRK-prosjektleder Tonje Langseth, NRK Super-redaktør Siril Heyerdahl, Supernytt-redaksjonssjef Frank Sivertsen og stiftelsens styreleder Audun Myhre.

Foto: Stine Sofie Stiftelsen

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Problematisk arbeidsmiljø for deler av staben ved Avdeling for mediefag.
Journalisten 06.07.2022
Ønsker ikke å involvere Facebook mer enn nødvendig. I januar 2022 lanserte Transit Media og dagsavisen Naturpress Miljødebatt.no - en debattplattform for det som omhandler natur, miljø og klima.
Journalisten 06.07.2022
- Vi er sikre på at hun vil være med å løfte Norsk Ukeblad til nye høyder i fremtiden.
Journalisten 06.07.2022
Overvekt av nyansatte kvinnelige ledere. Journalisten har fått innsyn i tallene for interne og eksterne ansettelser i NRK fra 2019 til så langt i 2022. Ansettelsene gjelder journalister og redaksjonelle ledere i faste stillinger.
Journalisten 06.07.2022
Mannen som er tiltalt for å ha drept journalisten Daphne Caruana Galizia på Malta i 2017, erkjenner i et intervju at han var med på å plassere bilbomben.
Journalisten 05.07.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt