AddToAny

Norske mediebedrifter: 85 prosent har eller kommer til å permittere

Norske mediebedrifter: 85 prosent har eller kommer til å permittere
Koronakrisa forsterker seg. Mediebedriftenes Landsforening (MBL) skriver onsdag kveld at de har fått tilgang til en undersøkelse gjennomført blant toppledere i mediehus av førsteamanuensis Erik Wilberg på BI.
85 prosent av dem som har svart på undersøkelsen sier at de har permittert eller vurderer å permittere sine ansatte nå. Kun 15 prosent svarer at det ikke er aktuelt å permittere.

Undersøkelsen har bare ligget ute ett døgn og hittil har 53 toppledere i mediebransjen svart på undersøkelsen, skriver MBL - som peker på at annonsenedgangen er fatal.

Dette er hva medielederne sier om annonseutviklingen i undersøkelsen til Wilberg:

Om utviklingen på desktop svarer 52 prosent at den er meget negativ og 37 prosent sier den er noe negativ. For mobil svarer 48 prosent at annonseutviklingen er meget negativ, mens 40 prosent sier at den er noe negativ.

For papir er tallene verre: Hele 83 prosent svarer at annonseutviklingen er meget negativ og 13 prosent sier at den er noe negativ.

Om lønnsomheten totalt, svarer 62 prosent av medielederne at den er meget negativ og 13 prosent at den er noe negativ. Dette til tross for at flere melder om opplagsvekst.

- Abonnementsinntektene er som kjent dessverre ikke nok til å holde mediemangfoldet ved like. For avisene samlet står annonseinntektene for nær 40 prosent av inntektene, men vi vet at annonseinntektene står for mer enn 50 prosent av inntektene i en tredjedel av mediehusene, sier MBL-sjef Randi S. Øgrey til egen nettside.

- Tallene i undersøkelsen understreker det alvoret mediebransjen nå står midt oppe i, og som er årsaken til at vi har bedt om kulturministeren om rask og betydelig krisehjelp.

Image-text:

En 15 prosent av medielederne i undersøkelsen sier at det ikke er aktuelt å permittere.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Dagbladets stiftelse åpner pengesekken. Dagbladets stiftelse har bevilget to millioner kroner i prosjektstøtte til Dagbladet. Pengene skal gå til dekningen av korona-krisen. Det skriver stiftelsen i en pressemelding.
Journalisten 06.04.2020
Ber om ekstra støtte Opprop trønderske ordførere har sendt til kulturministeren og trøndelagsbenken på Stortinget. Den krisen Norge nå er midt i viser hvor viktig det er at alle små og større brikker i demokratiet fungerer.
Journalisten 06.04.2020
Fotografer og alle som jobber visuelt har et særlig ansvar i en krise.
Journalisten 06.04.2020
Bør lære av 22. juli. Trond Giske (Ap) mener regjeringen bør lære av 22. juli og straks offentliggjøre de tre hemmelige koronarapportene, skriver Dagbladet.
Journalisten 06.04.2020
Skrev at myndighetene underslår antall koronasmittet. Irak kaster ut nyhetsbyrået Reuters, som denne uka skrev at landets myndigheter underslår hvor mange som er smittet av koronaviruset.
Journalisten 04.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt