Bondebladet
18.04.2024
De siste syv årene har importen av feta- og salatost økt med 30 prosent. Med unntak av noen få lokale norske varianter, er mesteparten av feta- og salatost solgt i Norge importert. Nå skal en helt ny salatost, laget på norsk melk, ta opp kampen mot store utenlandske aktører.
Det som importeres her til lands er i hovedsak dansk fetalignende ost basert på kumelk. For det er kun den tradisjonelle greske osten som er produsert i Hellas som kan kalle seg fetaost.
Import av ekte fetaost fra Hellas utgjør kun 7 prosent. 90 prosent, hele 2 548 tonn av importen, kommer faktisk fra Danmark.
Forbrukerne vil ha norske matvarer
I en fersk undersøkelse foretatt av Opinion (Forbruker og bærekraft 2024 fra Opinion), sier 7 av 10 norske forbrukere seg enige i utsagn om at norsk melk og meieriprodukter er bærekraftige matvarer. Og fra tidligere vet vi at nordmenn vil ha norsk mat laget i Norge.
- Det er utrolig spennende å nå kunne tilby norske forbruke
Gå til medietImport av ekte fetaost fra Hellas utgjør kun 7 prosent. 90 prosent, hele 2 548 tonn av importen, kommer faktisk fra Danmark.
Forbrukerne vil ha norske matvarer
I en fersk undersøkelse foretatt av Opinion (Forbruker og bærekraft 2024 fra Opinion), sier 7 av 10 norske forbrukere seg enige i utsagn om at norsk melk og meieriprodukter er bærekraftige matvarer. Og fra tidligere vet vi at nordmenn vil ha norsk mat laget i Norge.
- Det er utrolig spennende å nå kunne tilby norske forbruke