I mai skrev Bondebladet om Trond Cato Fylling, kjøkkensjef på Heidrun på Haltenbanken og hovedtillitsvalgt for Safe Sokkel Equinor, en fagforening med 1800 medlemmer.
Sammen med tillitsvalgt Roger Fimland Maurstad hadde han fått gjennomslag på årsmøtet for at styret deres skal være en pådriver for at Equinor skal bruke mest mulig norsk kjøtt og råvarer på alle sine installasjoner på sokkelen.
Equinors rigger bruker et tonn kjøttvarer per dag. Men i dag blir rundt 80 prosent av kjøttet importert fra utlandet. Det kan de importere tollfritt, ifølge regelverket.
Nå har de to Equinor-ansatte vunnet en ny seier i kampen deres for mer norsk mat på norsk sokkel.
Til YS´ handlingsplanFylling og Maurstad har flyttet seg videre fra sin egen klubb, og opp til forbundsnivå. I fagforbundet Safe, der det er rundt 9000 medlemmer, har de fått gjennom en resolusjon.
I den står det at Safe la