Kjøttbransjen
11.06.2020
Grensehandelen av kjøtt er beregnet til 4,5 kg pr. nordmann årlig ifølge 2018-tall fra Helsedirektoratet. Svinekjøtt, storfekjøtt og kylling som er mest populært når det kommer til kjøttslag.
De største produktene er henholdsvis bacon og kjøttpålegg, kjøtt- og karbonadedeig, samt kyllingfilet. Det er disse produktene, det nå - med stengte grenser- handles mer av i Norge.
Potensiale for norske bønder ut fra volumet som handles i utlandet er stort. KLF antar at kjøttproduksjonen i Norge kunne økt med rundt åtte prosent om grensene var permanent stengt. Det er snakk om tapte inntekter for bøndene på nærmere en milliard norske kroner.
STØRRE VAREUTVALG
- Det betyr ikke nødvendigvis flere bønder, men kunne ført til at færre bruk blir nedlagt og at det hadde vært mulig å øke produksjonen og robustheten på gårdene der det er mulig
Gå til medietPotensiale for norske bønder ut fra volumet som handles i utlandet er stort. KLF antar at kjøttproduksjonen i Norge kunne økt med rundt åtte prosent om grensene var permanent stengt. Det er snakk om tapte inntekter for bøndene på nærmere en milliard norske kroner.
STØRRE VAREUTVALG
- Det betyr ikke nødvendigvis flere bønder, men kunne ført til at færre bruk blir nedlagt og at det hadde vært mulig å øke produksjonen og robustheten på gårdene der det er mulig