AddToAny

NordGen søker avdelingsleder for Nordens genbank

Ønsker du å bidra til å bevare det biologiske mangfoldet og jobbe for en mer bærekraftig verden? Er du en erfaren leder med en naturvitenskapelig bakgrunn som liker å jobbe med mennesker, planter og frø?
Hvis du også liker å ha det overordnede ansvaret for flere ulike aktiviteter samtidig, vil du kunne trives godt i stillingen som avdelingsleder i NordGen.

NordGen er de nordiske lands genbank og kunnskapssenter for genetiske ressurser. Vi tar blant annet vare på den nordiske frøsamlingen, som består av 33 000 frøprøver - viktig forskningsinfrastruktur som er avgjørende for at forskere og planteforedlere skal kunne tilpasse landbruket til fremtidige utfordringer.

Som avdelingsleder for genbanken har du det overordnede operative ansvaret for den nordiske frøsamlingen så vel som for våre drivhus, felt og laboratorier. Det er en stilling med et bredt ansvarsområde som krever at du er selvgående, initiativrik og tåler å jobbe under press. Du vil lede to erfarne ledere som har sine respektive medarbeiderteam. En viktig del av tjenesten er også å samhandle med nordiske og internasjonale forskningsinstitusjoner, private selskaper og andre interessenter som har behov for de plantegenetiske ressursene som NordGen bevarer. Du vil være en del av organisasjonens ledergruppe og rapportere direkte til direktøren.

Som avdelingsleder for genbanken vil du ha en spennende stilling i en dynamisk og velfungerende virksomhet. Du vil ha stor innflytelse på hvordan arbeidsdagene dine ser ut, og vi ser gjerne at du haren drivkraft for å videreutvikle arbeidsområdene dine.

Oppgaver

- Ledelse av to ledere med ansvar for henholdsvis drivhus og felt og frølaboratorier

- Overordnet ansvar for NordGens frøsamling og in-vitro samling av poteter når det gjelder bevaring, bruk og distribusjon

- Ansvarlig for NordGens kvalitetssikringsarbeid

- Ansvarlig for oppfølging og utvikling av frø- og potetdistribusjon

- Håndtere kontakter og avtaler om ekstern oppformering av frø

- Andre arbeidsoppgaver innen fagområdet

Utdanning og erfaring

- Minst fem års ledererfaring

- Minst fem års erfaring med å jobbe innen ett eller flere av følgende områder: genbankarbeid, arbeid med genetiske ressurser, laboratoriedrift, frølaboratorium, planteforedling, frøproduksjon, hagebruk eller planteskolearbeid, grønne næringer, biologisk mangfold, plantehelse eller lignende

- Relevant akademisk utdanning på minst masternivå

- Erfaring med samarbeid mellom offentlige og private aktører

- Veldig god kunnskap (muntlig og skriftlig) i et av de skandinaviske språkene samt engelsk er et krav

Meritt erte egenskaper

- Erfaring med å lede andre ledere

- Erfaring med å jobbe i det nordiske samarbeidet

- Erfaring med å arbeide med databaser i daglig arbeid

- Erfaring med å lede store prosjekter

- Erfaring med internasjonalt samarbeid innen biologisk mangfold og genetiske ressurser

Private egenskaper

Du trives i lederrollen og er flink til å motivere dine ansatte

Du har gode samarbeidsegenskaper og er komfortabel med å jobbe på forskjellige fagområder samtidig

Du er strukturert og flink til å planlegge arbeidet innenfor dine ansvarsområder

Du kan holde hodet kaldt når tempoet er høyt

Du er sosial, åpen og har lett for å etablere nye kontakter

Du trives i et dynamisk miljø

NordGen tilbyr en spennende stilling i et profesjonelt og internasjonalt arbeidsmiljø. Arbeidsavtalen vil bli signert for 4 år med mulighet for forlengelse i ytterligere 4 år. Stillingen ligger i Alnarp, Sverige.

For mer informasjon, ta kontakt med NordGens direktør Lise Lykke Steffensen på +46 738 171 215 eller lise.lykke.steffensen@nordgen.org.

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Partiet ber regjeringen opprettholde finansieringen til Senter for ekstremismeforskning.
Forskerforum 02.06.2023
Det er ikke sikkert det gir mening med åpent kontorlandskap for forskere, sier stipendiat i arbeidspsykologi, Randi Hovden Borge.
Forskerforum 02.06.2023
Nytt kunnskapssenter er hovedtiltaket i rapporten om fornorskningen av samer, kvener og skogfinner.
Forskerforum 01.06.2023
Loven gir ikke mulighet til å vurdere om utenlandske forskere har vært uredelige i sin forskning før de kom til Norge.
Forskerforum 01.06.2023
Temporary employment, long working hours, special issues running out of control and climate action.
Forskerforum 01.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt