Baker og Konditor
01.12.2017
Da Kjetil Olsen kom inn i bakerbransjen i 2001, bestemte han seg for å samle hele Nord-Norge. Og det har han nå gjort - bare motsatt vei.
1. oktober i år kom nyheten om at Kjetil Emil Olsen og hans selskap Napoleon Invest AS har solgt aksjemajoriteten i Bakehuset Nord-Norge til Bakst Holding AS, som fra før er største eier av Bakeriet Mo i Rana.
Olsen har brukt de siste 17 årene på å bygge opp Bakehuset Nord-Norge til å bli landsdelens største bakerikonsern med rundt 200 ansatte og en kvart milliard i årlig omsetning.
- Da jeg kjøpte Bakehuset bakeri og conditori i 2001, så jeg med en gang at her var det nødvendig å få til noe større for å kunne tilfredsstille dagligvarekjedene. Selskapet hadde på denne tiden rundt 15 ansatte og en årlig omsetning på 25 millioner kroner, forteller han.
Historien til Bakehuset Nord-Norge begynte i 1971, da Asbjørn Hansen startet Asbjørns Bakeri i Bukta i Tromsø. I 1980 flyttet Asbjørns Bakeri til Langnes, og skiftet samtidig navn til Bakehuset bakeri og conditori.
- Asbjørn er en god venn av meg, og rundt år 2000 trengte han en ny disponent, som han sa. Min eneste kunnskap om bakeri på dette tidspunktet, var at jeg er jævlig glad i boller. Men da jeg begynte å jobbe litt for Asbjørn fant jeg fort ut at bakerbransjen er
Gå til medietOlsen har brukt de siste 17 årene på å bygge opp Bakehuset Nord-Norge til å bli landsdelens største bakerikonsern med rundt 200 ansatte og en kvart milliard i årlig omsetning.
- Da jeg kjøpte Bakehuset bakeri og conditori i 2001, så jeg med en gang at her var det nødvendig å få til noe større for å kunne tilfredsstille dagligvarekjedene. Selskapet hadde på denne tiden rundt 15 ansatte og en årlig omsetning på 25 millioner kroner, forteller han.
Historien til Bakehuset Nord-Norge begynte i 1971, da Asbjørn Hansen startet Asbjørns Bakeri i Bukta i Tromsø. I 1980 flyttet Asbjørns Bakeri til Langnes, og skiftet samtidig navn til Bakehuset bakeri og conditori.
- Asbjørn er en god venn av meg, og rundt år 2000 trengte han en ny disponent, som han sa. Min eneste kunnskap om bakeri på dette tidspunktet, var at jeg er jævlig glad i boller. Men da jeg begynte å jobbe litt for Asbjørn fant jeg fort ut at bakerbransjen er