AddToAny

Nei, takk jeg spiser ikke...

Nei, takk jeg spiser ikke...
Listen over Nei-mat blir lengre og lengre, flere og flere spiser «Fri for»produkter. Hva er konsekvensen av kostholdstrenden «fri for»?
Brödinstitutet i Sverige utførte sammen med United Minds i november 2016 en undersøkelse på blant annet «fri for»trenden med urovekkende resultater. 1 av 3 svensker oppgir å være allergiske eller overfølsomme mot mat, og 2 av 5 velger «fri for»produkter. Men ifølge Livsmiddelsverket er bare 15 % allergiske eller overfølsomme for mat. Det betyr at 2 millioner svensker velger bort mat som de egentlig kunne spist.
Tallene er trolig overførbare til norske forhold. IPSOS melder at 18 % av norske kvinner velger glutenfritt regelmessig eller av og til. Kun 6-9 % av befolkningen trenger å spise slike produkter. Butikkhyllen med «fri for» produkter vokser stadig og dagligvarekjedene melder om økt omsetning og interesse. Hvorfor er det plutselig blitt trendy å ikke «kunne» spise ulike matvarer og ingredienser?
Magehelse
Svenskene oppgir bedre magehelse og «bra måte å gå ned i vekt» som hovedgrunner for valg av «fri for»-produkter. Magehelse har plutselig blitt et begrep, og gluten i kor
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt