AddToAny

Nå skal Postkoms medlemmer i finansnæringa stemme over hvilket forbund de skal inn i

27. august skal Postkoms ekstraordinære landsmøte vedta å gå inn i Fagforbundet.
Postkoms medlemmer i finanssektoren har i denne prosessen fått muligheten til å velge om de vil følge moderforbundet inn i Fagforbundet, eller om de vil gå inn i HK der de fra før har et samarbeid med HK Finans.

Uravstemningen åpner onsdag, og avsluttes 20. august.

Anbefaler Fagforbundet

Styret i LO Finans Postkom har vurdert de to alternativene, og har landet på å anbefale Fagforbundet.

I sin begrunnelse skriver styret på Postkoms hjemmesider:

- Fagforbundet med sin størrelse har stor politisk gjennomslagskraft og tyngde, de har også ressurser som vil bistå LO Finans i å vokse i næringen, noe som hadde størst betydning for medlemmene våre. Her kan vi både bevare og bedre dagens forsikringstilbud og øke medlemskontingenten minst mulig, som også vektet tungt for medlemmene, skriver styret.

De viser også til at Fagforbundet har noen medlemmer i finanssektoren, med medlemmer i KLP.

Styret poengterer i sin begrunnelse at både Fagforbundet og HK har betydelige faglige ressurser innen juss, tariff, verving, pensjon og kommunikasjon.

- Fremtidsrettet valg

I begrunnelsen peker styret også på at Fagforbundet har gode medlemstilbud, som stipendordninger og andre etterutdanningstiltak.

- Dessuten vil vi beholde dagens medlemstilbud på hytter og feriehjem som vi har gjennom Postkom, skriver styret.

Ettersom DNB, der brorparten av LO Finans Postkoms medlemmer jobber, har gått fra å være en tradisjonell bank til en teknologibedrift, mener styret at Fagforbundet har gode ressurser på jus og teknologi, som vil være viktige framover.

- Selv om vi blir en del av et stort forbund, blir vi mer selvstendige og får større påvirkning på egne avgjørelser, avslutter styret i sin begrunnelse.

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

Sju av ti mener altså at grensehandel ikke er bra for norsk arbeidsliv. De har sagt deg enige i påstanden om at handel i Sverige fører til tap av arbeidsplasser og tap av statlige inntekter.
HK-Nytt 16.08.2019
Når butikker kan holde åpent uten ansatte, forsvinner det viktigste argumentet for å holde stengt på søndager, uttalte Frp-politiker Bård Hoksrud til Vårt Land i sommer.
HK-Nytt 14.08.2019
Tryggheten i arbeidslivet svekkes, viser det siste arbeidslivsbarometeret fra YS som ble lagt fram under Arendalsuka tirsdag. Om lag 3.000 personer har deltatt i undersøkelsen. Den svakt økende utryggheten gjelder i perioden 2009-2019.
HK-Nytt 13.08.2019
Dette fikk HK avdeling Vest til å reagere. På vegne av styret i HK-avdelingen troppet Henrik Drivenes opp på politihuset i Bergen i midten av juli med en anmeldelse i hånda.
HK-Nytt 09.08.2019
I dag, 9. august fyller HK 111 år. Forbundet startet tidlig kampen for lik lønn for kvinner og menn.
HK-Nytt 09.08.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt