AddToAny

Museet med de mange perspektivene

Vinneren av Årets Museum tenker stadig nytt for å gjøre seg relevante for Oslos innbyggere.
I juryens begrunnelse ble jobben med inkludering og arbeidet med å synliggjøre byens mangfold historisk og i dag, trukket frem.
Oslo Museum ble opprettet i 2006 og la Bymuseet, Teatermuseet, Interkulturelt Museum og Arbeidermuseet under sin paraply. På hver sin måte vil de bidra til et felles eierskap til Oslo blant byens befolkning.
- Det er spennende å jobbe med Oslohistorie og byhistorie, for det rommer alt. Det er ikke det tema som ikke finnes i denne byen, sier direktør Lars Emil Hansen.
Han flyttet til Oslo for å studere tysk, historie og kulturhistorie, og det var kjærlighet til byen ved første blikk.
- Jeg elsker byen med alle dens fasetter, sier han.
- Jeg tror mange er enig med meg i at Oslo gir så mye. Mangfoldet av mennesker, kafeene, variert bebyggelse, alle kulturtilbudene og parkene, sjøen og skogsområdene. Menneskene er positive og åpne, det er en by det er lett å bli kjent med.

INVITERER TIL DIALOG
Av de fire museene er Bymuseet eldst, fra 1905. I 1922 ble Kristiania Teaterhistoriske Forening opprettet og i 1939 åpnet en teaterhistorisk utstilling i Rådmanngården. 80 års-jubileet blir markert ved det som i dag er Teatermuseet, opprettet som en stiftelse i 1972. I 1990 så Interkulturelt Museum dagens lys og har siden arbeidet for å fremme forståelse og respekt for kulturelt mangfold. I 2006 var det de som vant prisen som Årets Museum. Arbeidermuseet kom til i 2011 etter mange års arbeid i bydel Sagene, i ulike fagmiljøer og politisk for at Oslo skulle få
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Museumsnytt

bildet: DEN HISTORISKE signeringen foregikk på Kautokeino bygdetun. F.v.
Museumsnytt 10.10.2019
Les også artiklene Tid for ettertanke og Soga om vikingskipa)
Museumsnytt 04.10.2019
Blekket var knapt tørt på Granavolden- plattforma før forskings- og høgare utdanningsminister Iselin Nybø dagen etter signeringa drog til Bygdøy for å fortelje kva partiet hadde fått til under regjeringsforhandlingane.
Museumsnytt 04.10.2019
Haustens store museumsnyheit er at bygginga av Vikingtidsmuseet på Bygdøy endeleg kan byrje. Etter om lag 27 år med plasseringsdebattar, venting og forprosjektering.
Museumsnytt 04.10.2019
«How can cultural institutions reconnect with the public and demonstrate their value and relevance in contemporary life?
Museumsnytt 03.10.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt