AddToAny

MORGENRUTINEN: - Det er 14 år siden jeg jobbet redaksjonelt, men jeg kommer hele tiden over noe jeg mener er gode saker, selv om det egentlig ikke er det jeg skal bruke tida mi på

MORGENRUTINEN: - Det er 14 år siden jeg jobbet redaksjonelt, men jeg kommer hele tiden over noe jeg mener er gode saker, selv om det egentlig ikke er det jeg skal bruke tida mi på
Amedia-direktør Kristina Fritsvold Nilsen har ikke glemt gamle kunster.
I spalten Morgenrutinen stiller Journalisten de samme spørsmålene til en rekke personer som er tett på mediebransjen.

Kristina Fritsvold Nilsen er administrerende direktør i Romerikes Blad og regiondirektør for Romerike/Innlandet i Amedia.

Her kan du lese flere Morgenrutinen.

Administrerende direktør, Romerikes Blad AS Regiondirektør for Romerike/Innlandet, Amedia

- Kaffe eller te?

- Kaffe. Jeg er faktisk såpass avhengig at hodepinen melder seg i 11-draget dersom jeg ikke får minst én kopp på morgenkvisten.

- Hva har du på nattbordet?

- Et ikon jeg har kjøpt i St. Petersburg, og masse bøker. Jeg elsker å lese.

- Når om morgenen starter hodet å tenke jobb, og hvilke medier må du innom?

- Klokken 06, i samme sekund som jeg våkner. Da sjekker jeg salgsrapporten som er kommet inn på mail. Papirutgaven av Romerikes Blad leser jeg som regel når den går i trykken på kvelden, så om morgenen leser jeg DN på papir før jeg drar hjemmefra.

- I bilen hører jeg på Politisk kvarter og nyhetene på NRK klokka hel, og når jeg kommer på jobb begynner jeg å lese andre nyheter på nett og papir. Vi har 12 avistitler i den regionen jeg har ansvaret for, så inkludert konkurrenter, riksaviser og litt bransjemedier blir det et grådig mediekonsum i løpet av et døgn.

- Hvilken overskrift skulle du ønske du så på trykk i dag?

- Sistemann landet nettopp - nå er alle de norske IS-barna tilbake i Norge.

- Hvor leter du etter gode saker?

- Det er 14 år siden jeg jobbet redaksjonelt, men jeg kommer hele tiden over noe jeg mener er gode saker, selv om det egentlig ikke er det jeg skal bruke tida mi på. Jeg er stadig på veien rundt i regionen vår, og på dårlig føre finner jeg mye godt stoff. I vinter tok jeg bilde av til sammen fire ulykker og én brennende søppelbil.

- Den ene hendelsen var en utforkjøring uten personskade, og tauebilen var allerede på plass. Siden det var veldig kaldt, så stoppet jeg bare bilen rett ved, rullet ned vinduet og stakk mobilen ut for å fotografere. Det ble en av de mest leste sakene på Varingen.no den dagen.

- Om du kunne velge hvem som helst, hvem har du mest lyst til å intervjue ansikt til ansikt og hvorfor?

- Det måtte blitt Lenin, Jesus, Castro eller en annen revolusjonær.

- Hva er din viktigste egenskap som medieleder, og hvordan bruker du den?

- Det må nesten noen andre svare på. Som person er jeg veldig engasjert, så jeg håper i alle fall at det betyr noe.

- Hva er det gøyeste eller rareste du har opplevd i jobben?

- Rett etter at jeg startet i denne jobben, dro ledelsen i Romerikes Blad på jakt sammen. Det er kanskje ikke det rareste jeg har opplevd, men heller ikke direkte dagligdags å kommunisere med kollegene via jaktradio. I jobbsammenheng er det også første gang jeg har tråkket på noe ekkelt og oppdaget at det er et råttent elgkadaver.

- Hvilket journalistisk arbeid inspirerte deg sist, og hvorfor?

- Nå for tiden er det utrolig mye god journalistikk i Norge, så det er mye å ta av. Jeg har for eksempel latt meg imponere av Tønsberg Blads dekning av strandsonen i Tjøme - de har matet ut kritiske artikler i et bankende kjør det siste året.

- Hva irriterer deg aller mest med norske medier?

- Generelt her i verden er det middelmådighet som irriterer meg mest. I norske medier gir dette seg særlig utslag i skrivefeil og brudd på Vær varsom-plakatens punkt 4.14.

- Hva er den største utfordringen akkurat nå, for mediebransjen generelt og der du jobber?

- Det krevende og uoversiktlige annonsemarkedet vi opererer i.

- Hvilket bilde eller video fikk deg sist til å stoppe opp?

- RBs fotograf Lisbeth Andresen vant nettopp en pris for bildet «Bitter Per Orderud». Bildet ble tatt i forbindelse med en reportasje vi hadde på trykk lille julaften, på dagen 20 år siden det famøse juleselskapet på Orderud gård da trippeldrapet skal ha blitt planlagt. Det er et utrolig bra pressefoto, som viser Per Orderud på sitt sene 70-tallskjøkken med et talende uttrykk.

- Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

- Vi har hytte langt inne i Drevdalen i Trysil, og der må man kjøre en mil for å få mobildekning. Så jeg har i alle fall vært to døgn uten.

- Når logger du av for kvelden?

- Målet er klokka 22. Hvis det blir senere angrer jeg meg alltid.

Image-text:

Journalisten som ble direktør. Kristina Fritsvold Nilsen har ansvaret for Romerike og Innlandet i Amedia. Foto: Romerikes Blad

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Pris for beste dokumentar. Den kontroversielle dokumentarfilmen hvor den avdøde popstjernen Michael Jackson beskyldes for seksuelle overgrep, har fått Emmy-prisen for beste dokumentar.
Journalisten 15.09.2019
Drepte to gullfisker. Organisasjonen NOAH for dyrs rettigheter anmeldte NRK Satiriks etter at programlederne drepte to gullfisker i et innslag som ble sendt 22. februar i år.
Journalisten 13.09.2019
Alle jobbet for avisen Cumhuriyet. Fem tyrkiske journalister, blant dem den kjente karikaturtegneren Musa Kart, er løslatt fra fengsel på ordre fra en ankedomstol. Alle fem har jobbet for den opposisjonsvennlige avisen Cumhuriyet.
Journalisten 13.09.2019
Skulle egentlig løslates 22. september. WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange blir sittende i fengsel når soningstiden hans utløper i frykt for at han skal rømme. Assange skulle egentlig løslates 22.
Journalisten 13.09.2019
- Opptatt av å gjøre det på en ryddig måte, sier nyhetsredaktør.
Journalisten 13.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt